2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele N3o21
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 11.12.2006 - 23:08
Xgl nebo AIGLX?

Tak jsem deaktivoval AIGLX a odinstaloval Compiz Fusion. Měl jsme je nahozené ještě podle návodu na 10.2, a jak koukám na Wiki 10.3, tam se to dělá jinak.
Takže tedy chci znovu nahodit akcelerovaný desktop. Rozhoduji se ale zda "pouze" aktivovat AIGLX v X.org serveru, a nebo používat Xgl od Novellu.
Co by jste mi doporučily na 10.3? Tedy spíše, co je lépe odladěné na provoz v openSuSE 10.3. AIGLX i Xgl jsou na tom s fullscreen OpenGL aplikacemi stejně, protože o správné zobrazení se již stará sám Compiz Fusion. Který ze serverů je ale stabilnější, rychlejší, a lépe integrovaný do systému? U SuSE bych očekával Novellem vyvíjený Xgl.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Ačkoliv nejsem žena,

tak bych nedoporučil ani jeden z těch bazmeků - tedy pokud nepotřebujete někoho chvilkově oslňovat. Důvody k tomu "ne" najdete na tomto portálu (v kostce: možná nestabilita, kolize s některými aplikacemi apod.).

JirkaZ

Obrázek uživatele N3o21
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 11.12.2006 - 23:08
Mno, tak jiste, nejaky

Mno, tak jiste, nejaky rizika uz sem taky poznal... hlavne s XGL mam docela spatne zkusenosti, ale to sem ho provozoval na Ubuntu, coz nema s novellem nic spolecneho.

Jenze na druhou stranu, je ten dosktop pak rychlejsi, a nabizi i pekne prehledne funkce (jako to rezeni vsech oken na plochu, zive nahledy oken v liste, a jine drobnosti, ktere zprijemnuji praci). To ze muzou byt i efektni me moc nezajima, protoze vetsinu efektu stejne povypinam.
Celkove mi prijde ale desktop dost prakticky, a na Ubuntu jsem mel akcelerovany desktop, a bez problemu... ale je pravda, ze Gnome se s akceleraci popasuje daleko lepe nez KDE (potazmo cele QT). Nevim proc, ale je to tak.

Takze by me stejne zajimalo, ktery z techto 2 akcelerovanych desktopu je lepe integrovan do SuSE 10.3, a ktery je samozrejme rychlejsi a stabilnejsi. Zahodit se to da vzdycky.

Obrázek uživatele Ilfirin
Offline
Naposledy viděn: 13 let 1 měsíc zpět
Připojen: 06.12.2006 - 17:39
3 možnosti

Výsledek je vždy stejný. Jde jen o to, jak k němu dojdete. XGL se snaží nahradit stávající X a AIGLX je nástavba stávajícího X. Do doby než bude XGL plně dochytané, doporučuji AIGLX.

Obrázek uživatele honzaS
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 09.01.2007 - 15:20
Jestli Xgl nebo Aiglx bych

Jestli Xgl nebo Aiglx bych volil podle grafické karty, viz:
http://en.opensuse.org/Xgl (hardware advisory)
http://en.opensuse.org/AIGLX

Výsledek bude ale vždy stejný, pouze tipuji, že některé grafické karty mohou vykazovat vyšší výkon. Osobně akcelerovaný desktop nepoužívám, ale hračička je to pěkná :-)

honzaS

Obrázek uživatele caky
Offline
Naposledy viděn: 16 let 6 měsíců zpět
Připojen: 02.05.2007 - 20:23
Chtěl jsem se jen zeptat na

Chtěl jsem se jen zeptat na té stránce jsem nikde nenašel výpis podporovaných graf. karet ATI.Také bych chtěl zkusit AIGLX a mám ATI radeon 9600 a ovladače fglrx.Rozběhám na tom AIGLX?Děkuji za odpovědi Martin L.

Linux??Proč ne??Linux mi dává to co mi jiní nemohli ani nabídnout! :-)