2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele johnlord
Offline
Naposledy viděn: 13 let 6 měsíců zpět
Připojen: 18.01.2007 - 21:17
Suse 10.3 a zvuk

Jo,jo, tak jsem si naivně myslel, že se zlepší v 10.3 podpora hardware, jak bylo slibováno a asi bohužel. Opět jako v předešlých Suse distribucích se mi nepodařilo na notebooku Asus A9T rozjet zvuk. Sice zvukovka se chová jako by byla nainstalovaná, ale zvuk nejde. Nepomohla ani konfigurace přes aslaconf :-((. Je vidět, že nejen Suse ale
i ostatní distribuce bohužel Windows opravdu nemohou konkurovat, protože se s tímto problémem zabývám už skoro rok a není možné to rozchodit (i další aplikace, které potřebuji). V tomto ohledu je podle mě trochu lepší Mandriva 2007, ale i tam jsem spoustu aplikací nerozchodil, nehledě na mnoho pádů jak systému tak právě aplikací systému. A není pravda ža Linux nepadá - je to systém jako každý jiný. Tak hurá zpět k Windows. Sice se systémy nedají srovnávat cenově, ale radši obětuji 2500,- za XP, než abych se stále trápil s ovladači, nastavováním a kničemu to nevedlo.

Obrázek uživatele johnlord
Offline
Naposledy viděn: 13 let 6 měsíců zpět
Připojen: 18.01.2007 - 21:17
Dobře, tak jak mi

Dobře, tak jak mi vysvětlíš, že v Mandrivě to relativně šlape hned napoprve. Na noťasu jsem zkoušel většinu dostupných distribucí, včetně tebou avizované distribuce Ubuntu, ale bez úspěchu. Pokud má být systém trochu dostupný pro obyčejný smrtelníky, tak by to mělo šlapat od začátku a ne po sáhodlouhém nastavování a hledání pomoci na FAQ.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Ona totiž platí

obecná zásada, že notebooky jsou téměř vždy problémové. Hardware je často s normami a standardy nekompatibilní specialita výrobce, navíc nelze téměř nic měnit a pokud ano, je to drahé. Samozřejmě (díky rozšíření MS coby rakovina) je notebook orientovaný primárně (a často jedině) na kompatibilitu s Windows.

Osobně bych si notebook nepořídil, pokud bych opravdu nemusel.

Nejde o podnět k flame, s PC (tedy včetně HW) všeho druhu aktivně pracuju od jejich počátků (pro neznalé - CPU 8086).

JirkaZ

Obrázek uživatele johnlord
Offline
Naposledy viděn: 13 let 6 měsíců zpět
Připojen: 18.01.2007 - 21:17
je pravda, že jsem zatím

je pravda, že jsem zatím nenašel propracovanější distribuci než Suse, ale co mi pomůže načančaný vzhled a spoustu programů v distribuci, když nejde základ. Trochu mě to mrzí, protože jsem si myslel, že plně nahradím XP, což jsem i propagoval dále u svých zákazníků v obchodě, ale asi bohužel. Vím že notebooky jsou zpravidla co kus to originál, ale základ by měl fungovat vždycky. Nadruhou stranu je to vina i samotného výrobce, že nedodává potřebné ovladače pro jiné systémy než Win.
Já třeba noťas potřebuji hlavně jako multimediální centrum pro přehrávání a úpravu hudby a MIDI souborů a k to mu je podpora jakékoliv distribuce slabá.

Obrázek uživatele vladano
Offline
Naposledy viděn: 7 let 5 měsíců zpět
Připojen: 08.02.2007 - 02:04
Notebooky

jsou pro linux to nejhorsi, presto v dnesni dobe je bohuzel pro mnohe nemyslitelne je nemit. Pri pripadny pristi nakup stroje bude lepsi se porozhlednout, jaky typ je v linuxu maximalne podporovan a jaky ne. Stejne tak jako u jakehokoli jineho HW. Ja dlouho dlouho hledal a vybiral... Cloveku se ale ne vse libi a zamlouva, tak mam kompromis - na zvuk do sluchatek si jeste pockam (s novou alsou by to melo slapat), jinak funguje temer vse a bez nastavovani, po instalaci pres FTP. Oproti Vistam je to nadherny pocit prace a poteseni i pro oko, nerozciluju se kvuli nekonecnym zakazum a vyskakovacim oknum kvuli kdejakym blbostem. Visty kdybych mohl dat uplne pryc, udelal bych to hned. .. ..

Let's talk about s.x - Suse linuX ;o)

Obrázek uživatele stransky.lubos
Offline
Naposledy viděn: 10 let 5 měsíců zpět
Připojen: 16.04.2007 - 20:23
ACER 3690

Nevím jak na Asusu ale na Aceru běhá SUSe v pohodě, měl jsem předtím Acer travel mate a tam mi běhal zvuk od suse 10.1