2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele alvyn
Offline
Naposledy viděn: 15 let 4 týdny zpět
Připojen: 11.04.2007 - 23:01
nenajeti gnome

Dobrou noc :)
Tak jsem se dostal do stadia, kdy jsem řekl adios woknum a komplet přeinstaloval kompa (only suse). Řekl jsem si, že by nebylo od věci zkusit jet s GNOME tak jsem při instalaci dal jen GNOME + pár programků z KDE na které jsem si zvyknul (k3b, amarok, kaffeine, krusader). Instalace i aktualizace proběhla vpohodě, dotahal jsem si programky, co jsem měl předtím. Zapnul gaim a skype. Savenul session a dal restartnout.
Po restartu, ale GNOME nechtělo naběhnout, hned po zalogovaní shodilo Xka a znovu je zaplo. Pod rootem jsem se normálně připojil, čili to asi dělalo něco, co jsem nastavil pod svým uživatelem. Problém se vyřešil sám s dodatečnou instalací KDE, teď mi běhá i GNOME, tak jak jsem ho měl nastavené předtím než začalo zlobit.

Proč to, ale píšu? Chtěl bych pro příště vědět, jak z toho vybruslit "elegantnějším" způsobem. čili dobrat se příčiny.

Tak díkes za rady :)

Obrázek uživatele koty
Offline
Naposledy viděn: 15 let 10 měsíců zpět
Připojen: 19.04.2005 - 11:12
Asi bych začala tím, že

Asi bych začala tím, že přesunu adresář .gnome z domovského adresáře a pokusila se zalogovat znovu. Pokud by to nezabralo, pak bych se podívala do souboru .xsession-errors v domovském adresáři, zda se tam nevypisuje nějaké zajímavé info.

Obrázek uživatele alvyn
Offline
Naposledy viděn: 15 let 4 týdny zpět
Připojen: 11.04.2007 - 23:01
Nějaké ty chybky tam mám

Nějaké ty chybky tam mám vypsané, jen je škoda, že v tom logu není čas. Ono jsem to mohl taky "zmrvit", když jsem kompiloval kpum. Po té kompilaci mi vyhazovaly kde-aplikace chybovou hlášku. Shodilo to nejakou sluzbu na pozadí, ale jakou to si nevzpomenu. Něco, jako dcom nebo tak nějak. Každopádně, když jsem se odhlašoval tak jsem savenul session a bylo to :) Jestli to má souvislost, kdo ví?

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Že by

dnes zmíněné tohle nebo něco podobného? ;-) Jinak si tedy myslím (aniž znám Gnome nějak podrobně), že na přechod od MS je lepší KDE...

JirkaZ

Obrázek uživatele alvyn
Offline
Naposledy viděn: 15 let 4 týdny zpět
Připojen: 11.04.2007 - 23:01
Já mám ta prostředí

Já mám ta prostředí nastavena zhruba stejně, respektive hodně jednoduše (žadny moc grafický ptákovinky, panel nahoře a dole). Tak můžu bezproblémů střídat. Pravda, že kde mi sedí víc, už i jen těma aplikacema, co jsem vypisoval nahoře. GNOME jsem chtěl vyzkoušet, už i jen proto, že má být v dalších verzích podporované a příjde mi méně náročné na hardware, ale ono to bude asi jen subjektivní.

Jinak mrknu, jestli ty programky/knihovny z toho článku mám, ale jak jsem psal, doinstaloval jsem potom KDE a odebírat ho nebudu takže systém do stavu, ve kterém byl už asi nedostanu.