1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Kamil Sasýn
Offline
Naposledy viděn: 13 let 3 měsíce zpět
Připojen: 08.06.2006 - 15:47
Multimédia (ZVUK) na internetu.

Dobrý den.

Mám nainstalovaný openSUSE 10.2 DVD, KDE. Přidané do Yastu repositáře (update, oss, non-oss, guru, packman a další).

Otázka 1:
Nejde mi na žádných internetových stránkách zvuk (Firefox ani ostatní). Tyká se to např.: youtube.com, ceskatelevize.cz (real), streamtv.cz a další. Multimédia v počítači (v Kaffeine a vlc) mi jedou bez problémů. Jak zprovoznit zvuk na internetu (bez instalace mplayeru)?

Podporu multimédii jsem nainstaloval podle návodu Hacking openSUSE 10.2. Tedy w32 kodeky a knihovnu libdvdcss2–1­.2.9–1.i386.
Raději jsem ověřil, zda mám tyto balíčky v YaSTu: mad, lame, libxine1, faad2, faac, xvid, w32codec-all, libdvdread. Vše mám.

Flash 9 beta (potřebný na streamtv.cz) jsem nainstaloval podle návodu na tomto portále Flash 9 beta na openSUSE 10.2

Otázka 2:
Je nějaká možnost, jak přehrávat na internetových stránkách wmv?

Otázka 3:
Jak můžu v systému "na pozadí" přehrávat zvuky? Např. v IM klientovi jabberu PSI, kde se musí zadat program na přehráni. Původně jsem používal mplayer (stačilo zadat mplayer), ale u jiných aplikací se spustí gui a u Kaffeine ani u vlc jsem nanešel žádný parametr, jak toto obejít.

Mplayer nechci do systému tahat (já vím výbroný program, ale vzhled, ovládaní a nastavení v GUI...úděsnost, kéž by se alespoň trochu podobal v tomto směru BSPlayeru z Windows). Proto používám Kaffeine a vlc (příjem videa, sat a dvb-t v sítí).

Díky za jakékoliv rady a doporučení.

Vyřešeno:
ad 1) Tak chyba byla v použité zvukové kartě. Omylem jsem nechal v BIOSu zaplou integrovanou zvukovku. A pak to dělálo problémy s SB Live.

ad 2) Ano Totem znám. Je dobrý. Ale jelikož používám Kaffeine a VLC chtěl jsem zůstat u nich a vzpomněl jsem si, že VLC má rozšíření pro mozillu. Takže již fungují wmv na web stránkách.

ad 3) aplay funguje perfektně.
To: honzaS ...díky za rady.

Obrázek uživatele honzaS
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 09.01.2007 - 15:20
Otázka 3: Zkuste použít

Otázka 3: Zkuste použít přehrávač aplay nebo play (stačí napsat tento příkaz do místa kde jste dříve zadával cestu k mplayeru).

Jako dobrou náhradu za mplayer(subjektivní názor) považuji přehrávač Totem, nativní přehrávač v prostředí Gnome (mám KDE). Existují k němu (podobně jako k mplayeru) browser-plugin. S nimi jsem zatím ve Firefoxu přehrál všechna multimédia (včetně wmv).

Snad jsem Vám alespoň v něčem pomohl.

honzaS

Téma zamknuto