2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele petrho
Offline
Naposledy viděn: 15 let 8 měsíců zpět
Připojen: 19.08.2008 - 19:05
Komunikace s fotoaparátem Panasonic DMC-LS3

Hezký den,
prosím o pomoc s nastavením Suse 11 tak, aby mi komunikoval normálně s fotoaparátem Panasonic DMC-LS3. Když fotoaparát připojím do USB objeví se v KDE na ploše ikona "USB mass storage interface" ale při rozkliknutí se v okně nic neukazuje - jako by na fotoaparátu nebyly žádné fotky. Fotoap. připojuji v režimu "PC" Asi dvakrát z dvaceti pokusů se mi podařilo fotoap. připojit tak, že se tvářil jako flash disk a normálně na něj šlo přistupovat.
Napište prosím jaké výpisy popř. chcete, rád je dodám.

Děkuji.
Petr

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Jednak se zkuste

podívat do menu fotoaparátu (poku ho má), jak je nastavený pro komunikaci - někdy se režim mass storage musí zvolit a není defaultní, přičemž si aparát zvolené nastavení po vypnutí nepamatuje a přechází opět do defaultního.

Za druhé se do SUSE zkuste přihlásit jako root (tím myslím spusťte celou rootovskou relaci) a zkuste připojení odtamtud - tím ověříte, zda není problém s právy.

Za třetí zkuste aparát nastavit a připojit v programu digiKam (případně ho předtím nainstalujte, je normálně v repozitářích). DigiKam je nadstavba pro gPhoto a Váš fotoaparát je v seznamu podporovaných typů.

Za čtvrté se zkuste k aparátu připojit v Konqueroru nebo Krusaderu zadáním
camera:/
do adresního řádku příslušného panelu.

JirkaZ

jik
Obrázek uživatele jik
Offline
Naposledy viděn: 2 roky 10 měsíců zpět
Připojen: 19.09.2007 - 09:15
Po paměti

Před časem se mi stávalo, že po připojení foťáku ve skutečnosti vyskočily 2 okna (prakticky stejné), přičemž, když jsem klikl na vrchní, tak se přístup k flešce zablokoval. Musel sem vrchní okno zavřít a otevírat ve spodním. Dělal mi to jeden foťák (asi CANON A510) na některé(ých) starší(ch) verzi(ích) OpenSUSE. Dnes nevím, jak to je, protože používám čtečku karet.

Obrázek uživatele piluk
Offline
Naposledy viděn: 13 let 9 měsíců zpět
Připojen: 07.03.2007 - 14:47
Některé fotáky při

Některé fotáky při připojení jsou rozeznané jednak jako připojená kamera a jednak jako diskové ůložiště foťáku.Obojí najednou provozovat nejde a je třeba si vybrat co chci vlastně dělat.Pokud nechci aby se mi to zařízení připojovalo dvakrát,tak myslím že ty otevřené okna nabýzejí taky nějaké volby,něco jako "příště nedělat nic".
Taky je možné že jednu ztěch voleb jste třeba už zakázal a ted vám vyskakuje jen "připojená kamera". Zkuste v této oblasti zapátrat,taky v Ovládacím centru (konfigurace pracovního prostředí) najdete nějaké volby.

Vista reknete LOL

Obrázek uživatele Aidamos
Offline
Naposledy viděn: 4 roky 3 měsíce zpět
Připojen: 18.10.2007 - 07:54
Řešení
Obrázek uživatele IrenaS
Offline
Naposledy viděn: 14 let 3 měsíce zpět
Připojen: 23.08.2007 - 08:07
připojení panasonicu

Zdravím.
Máme taky dva foťáky - oba Panasonic (DMC-TZ2 a FZ18). Připojím je oba naprosto bez problémů, ale při připojení musí být na foťáku nastavený režim pro tisk. Pak zapnout a funguje. Podotýkám, že fungují na openSUSE 11 i 10.3.
Zdraví Ira