2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
zrychlení

zdravím, mám opensuse10.1, stažené všechny aktualizace, rozjel jsem si xgl, všechno funguje... ale, systém mi přijde velmi pomalý. Nevím čím to je, je to takto už od instalace. Oproti mandrivě a kubuntu je rychlostní rozdíl opravdu znát. Nevíte co by šlo odstranit či vypnout aby se sytém zrychlil? Používám Kde, systém nainstaloval snad půlku gnome, a dost programů které nepoužívám? To si musím sepsat vše co nepoužívám a pak to postupně vymazat? Přijde mi to dost práce. Díky za rady

Obrázek uživatele masko
Offline
Naposledy viděn: 17 let 4 měsíce zpět
Připojen: 28.09.2006 - 23:52
mne pomohlo vypnutie Beagle

mne pomohlo vypnutie Beagle indexovania, ktore podla mna spomalovalo. inak suse 10.1 mi ide velmi svizne (Athlon 3200, 1 GB RAM) a stabilne.

myslim, ze nainstalovana polovica GNOME, aj ked pouzivas KDE by nemal byt problem, ja pouzivam primarne GNOME, ale mam nainstalovane aj komplet cele KDE (len tak pre experimentovanie) a ide to OK.

mozno to moze byt tvojim hardwarom, mne sa suse zda byt celkom narocna distribucia.

este odporucam systemovy monitor a pozriet zatazenie procesora, vyuzivanie RAMky a tak... pripadne skontrolovat zoznam beziacich procesov.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Na aktualizace

je lepší Smart; Zmd (zeměkoule dole v liště) se dá jednou provždy vypnout a není na ně třeba používat ani Yast. Stačí prohledat tento portál...

JirkaZ