1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Šindy
Offline
Naposledy viděn: 15 let 4 měsíce zpět
Připojen: 26.11.2008 - 21:18
WIFI+RT2500+SUSE 11 Prosím Help!

Dobrý den,
Suse 11 jsou moje první linuxy, nainstaloval jsem ale nechodí wifi samozřejmě že je to modul rt2500, prošel sem pekelně moc fór(většina v angličtině) a usoudil sem ze budu muset přeinstalovat zmížený modul a tak sem taky udělal(zkompiloval sem driver což pro mě nebylo cizí sem totiž programator c++ a musim říct že se to chovalo velmi přívětivě tzn. žádné problémy jako ve windows, prostě paráda). Jenže problém je tu pořád...Knetworkmanager nevidí žádné wifi sítě ačkoli sem přesvědčen že vše v yastu je nastaveno správně, stáhnul sem si wifiradar a ten wifi najde ale jen někdy a jen velmi slabý signál že se skoro nejde připojit, to ve windows mám také slabý signál ale je celkem stabilní. Příkazem iwlist scan wifi najdu, ale taky jen občas (zkoušel sem si hrát i se sensitivitou ale to bohužel taky nevyslo). A tak prosím někoho zkušeného o pomoc, už opravdu nevím co dál...

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Pár poznámek...

Zdá se, že karta je funkční, což je podstatné. Co se citlivosti týká: bohužel moje zkušenost je taková, že v Linuxu je prakticky vždycky WiFi adaptér signálově "tupější" než ve Windows (zkoušeny různé typy s různými chipsety). Z odkazů na netu jsem vyrozuměl, že nejde ani tak o skutečnou elektrickou citlivost (ta je pochopitelně dána hardwarem), ale spíš o to, jak se informace o úrovni signálu z adaptéru dále vyhodnocuje (přepočítává) a zobrazuje. Na tom údaji pak závisí i to, zda se signál z toho kterého AP považuje za ještě použitelný a zobrazí se v nějakém správci, nebo zda se "zahodí".

Čili pokud chcete pracovat v Linuxu s WiFi, zajistěte si kvalitní signál (slovy klasika: "anténa je nejlepší zesilovač"). Případně pro adaptér můžete zkusit použít ovladač z Windows v kombinaci s ndiswrapperem; někteří uvádějí, že citlivost (spíš počet rozpoznaných sítí) je pak lepší. Ndiswrapper ale zase údajně má potíže s některými WiFi managery - nevím, nezkoušel jsem.

Jinak dle mého zjištění věci okolo WiFi má obvykle lépe vyřešené Ubuntu, nebo dokonce i poslední Mandriva (2009). Většinou s Gnome, protože to je prostě celé tvrdě orientované na co největší jednoduchost a "user friendly" přístup, i za cenu mnohých nevýhod.

JirkaZ