1 příspěvek / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Vysouvání DVD mechaniky

Dobrý den, neví někdo, jak nastavit, aby se mi DVD mechanika vysouvala po stlačení knoflíku mechaniky? Nyní to jde pouze po zadání příkazu unmount, což je dost nepohodlné. CD mechanika funguje správně. Zde na fóru, nikde v nastaveních či na anglických fórech jsem nic nenašel.
Díky za pomoc a radu
(DVD: MatshitaDVD SR 8588)

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Najít tento

problém samozřejmě lze (1, 2, 3, 4 atd. třeba podle klíčových slov z oněch odkazů), mám ho občas i já a ve verzi 10.1 se mi zdálo, že nebyl buď vůbec, nebo jen minimálně.

Důvodem může být cosi v systému, co zůstává "viset" při přístupu na jednotku a brání v jejím odpojení. Mám dojem, že to dělával např. Krusader či Konqueror (a to i po "opuštění" oné jednotky). Neanalyzoval jsem to nicméně blíž, nepoužívám CD/DVD médium zase tak často. Každopádně to alespoň u mě šlo vždy vyřešit ručním odpojením jednotky přes "Tento počítač", což můžete nahradit i ikonou na ploše nebo apletem dole v liště (ten aplet je tam přímo v nabídce). Myslím, že jedno kliknutí je fakt snesitelné a kromě toho by se stejný postup měl používat třeba před fyzickým odpojením klíčenky...

JirkaZ