0 příspěvků / 0 new
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Vsem prispevatelum - piste prosim do predmetu shrnuti jednou vetou - je to prehledne a uzitecne

Oslovuji timto vsechny zdejsi diskutujici a prosim je, aby plne vyuzivali pole Predmet, nenechavali ho vyplnovat automaticky (automatika taky nepouziva jeho plnou delku a vysledkem je, ze doplneni zacatku prispevku nevypovida o prispevku samotnem obvykle nic) a NEpsali do nej jedno az dvouslovna obecna slovni spojeni. Jakkoli technicky reseny zpusob nahledu do diskusniho fora pak predstavuje zmet slov, ze ktere nelze zjistit, kdo co kam a o cem napsal.

Zkuste prosim pri psani prispevku nejprve napsat prispevek samotny, pak si ho po sobe znovu prectete a udelejte z nej jednu vetu. Tu pak doplnte do predmetu. Sice to muze vypadat, ze jste si davali zbytecnou praci s dlouhym textem a nikdo si vas skvely prispevek neprecte, kdyz jste mu ho takhle poskytli zhusteny. Ale verte, ze pro orientaci v diskusi je to tisickrat lepsi. Ten, kdo bude mit z vaseho prispeni uzitek, si precte prispevek cely. Ten, kdo prisel jen ze zvedavosti a netusi, co vsechno pisete, uvita, kdyz mu ve srozumitelnem predmetu date predem vedet, jestli ma cenu se zacist. Usetrite mu tim cas, ktery muze vyuzit napriklad pro napsani vlastniho prispevku do vlakna, kde tazatel ceka na odpoved, zatimco potencialni pomoc se probira textem, ktery vlastne vubec cist nechtela.

Nenechte se odradit situaci, kdy byste vlastne svuj jednovety prispevek do predmetu jen zkopirovali, protoze se tam vejde cely. Na tom neni nic spatneho. Jednak si promyslite, jestli treba jeste nestoji za to neco do textu oproti nadpisu pridat (nedelam si iluze, ale ubylo by bez rozmyslu a narychlo psanych, casto zcela nepouzitelnych prispevku, ktere pouze implikuji doplnujici otazky druhe strany a tim marni cas), a hlavne bude predmet narozdil od celeho textu viditelny v nahledech.

Diskusni system vam pro shrnuti kazdeho prispevku poskytuje 63 znaku, v nadpisech vlaken dokonce 127. Prosim vyuzivejte je.