0 příspěvků / 0 new
Obrázek uživatele RoSt
Offline
Naposledy viděn: 9 let 2 měsíce zpět
Připojen: 04.02.2015 - 06:35
TV karta Leadtek Winfast DTV 1000S -hardwarová akcelerace

Dobrý den,
karta je fyzicky nainstalována, ovladače jsou nainstalovány (saa7134), Kaffeine nastaveno. Vše je funkční, tzn. že programy naladím a čučet na TV mohu. (AMD ovladače grafické karty taktéž nainstalovány a funkční. Tedy, asi pouze 3D?, systém je OpenSuse 13.2 s KDE, TV karta Leadtek Winfast DTV 1000S a grafická karta AMD HD 5770.)

Je zde ale problém s HD TV přenosy. Procesor je velmi zatěžován, frame rate nízký, a systém výrazně zpomalený. V mém případě jde většinou o sportovní přenosy a tam je nízký frame rate problém.

Pokud to správně chápu, po zkušenostech s totožnou kartou na OS Windows, existují pouze dvě možná řešení:

1. Instalace ovladačů pro kartu přímo od výrobce, ty ale pro Linux neexistují. (Zátěž procesoru při HD přenosu se na Win sice zvýší, ale ne tak výrazně a přenos je plynulý.)

2. Použitím grafické karty k hardwarové akceleraci HD TV přenosu. A tady nevím co vše je nutné. Předpokládám ale, že aby to fungovalo, je k tomu potřeba podpora od ovladače TV karty, podpora od aplikace (Kaffeine) a podpora od grafické karty a jejich ovladačů.

Chci se tedy zeptat, jestli se někomu povedlo uspokojivě zprovoznit HW akceleraci metodou nastíněnou ve druhém bodě. Je také prostě možné, že neumím nastavit Kaffeine.

(Pro zajímavost, zátěž procesoru při běžném přenosu je okolo 15%, při HD je to 70%. Na win to bylo běžně do 5%, při HD přenosu do 30% a se zapnutou HW akcelerací opět do 5%. V nízkém výkonu procesoru problém není.)

Kupodivu je mi jasné, že to asi nepůjde, ale co kdyby náhodou někdo věděl.

Distribuce: