2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Širokoúhlý display - problem - SaX a Xorg - rozliseni...

Dobry den,
mam FSC P7230 s grafickou kartou i945GM, na kterou pouzivam ovladac i810 (to je v poradku), problem je, ze rozliseni displeje je 1280 na 768px (pomer 16:10) ale at delam cokoliv, tak se mi nedari dostat obraz pres celou plochu displeje. Vzdy je na stredu rozliseni 1024x768 a po stranach jsou cerne pruhy. Mam dojem ze ho xko bere jak 1024, coz je divne, protoze mam spravne nastavenou jak velikost displeje, tak rozliseni atd..
Prosim o radu, uz zacinam byt zoufaly. Diky Adam

Obrázek uživatele piluk
Offline
Naposledy viděn: 10 let 6 měsíců zpět
Připojen: 07.03.2007 - 14:47
Jeste se podivej do

Jeste se podivej do NASTAVENI PROSTREDI - PERIFERIE - OBRAZOVKA.
Tam to jde jeste donastavit a zaskrtni PROVEST NASTAVENI PRI STARTU KDE.

Vista reknete LOL

Obrázek uživatele alvyn
Offline
Naposledy viděn: 11 let 9 měsíců zpět
Připojen: 11.04.2007 - 23:01
Zkuste v xorg.conf

Zkuste v xorg.conf zakomentovat mody, které nepoužíváte. Třeba tam nechat odkomentovaný jen default mod nastavený na těch 1280x768.

Obrázek uživatele alvyn
Offline
Naposledy viděn: 11 let 9 měsíců zpět
Připojen: 11.04.2007 - 23:01
Já měl podobný problem s

Já měl podobný problem s UBUNTU a Debianem. V UBUNTU jsem to nerozchodil, respektive jsem se ani moc nesnazil, tu distribuci jsem mel v PC asi jen dve hodiny. V Debianu mi pomohla reconfigurace x-serveru pomocí konfiguračního prográmku Debianu - dpkg reconfigure xserver-xorg nebo tak nějak. Problém byl, alespoň dle mě v nastavení parametrů monitoru. Horizontální a vertikální frekvence. Chtělo by se to nějak proklikat v yastu (sax), či jak se to manuálně nastavuje v SuSE k těmto hodnotám a nastavit je podle manuálu monitoru. Samozřejmě by to mělo jit editovat ručně v xorg.conf jsou to ty hodnoty v sekci modes - modeline. Ovšem, co které přesně znamená nevím, to bych se musel někam podívat :) Možné je, že se Vám aktualizovaly ovladače ke grafice/monitoru. Předtím jste aktualizaci nedával po nainstalování systému?