1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Palmik
Offline
Naposledy viděn: 14 let 2 měsíce zpět
Připojen: 27.11.2008 - 16:49
Šachovnice místo pozadí...

Ahoj,
Dnes se mi stala nemilá věc, v poledne jsem aktualizoval, nějaké kdeserepetičky a dnes večer, když jsem pouštel VLC mp se vše zaseklo, ctr+alt+backspace ani ctrl+atl+del neměl žádný účinek, slyšel jsem jen zvuk z přehrávaného média, resp. souboru, ovšem obraz se zasekl a "pomohl" jen tvrdý restart. Jelikož se mi toto stalo s VLC již jednou, tak jsem doufal, že vše bude v pořádku (asi by stálo za zmínku, že při bootování do Linuxu probíhalo jakési mazání "sirotků" (orphan) z disku :)), ale nyní když se přihlásím, dokonce i pod failsafe, tak mám místo běžného pozadí pouze bílé a šedé čtverečky (podobně se zobrazuje průhlednost) nahoře mám jakási červená tlačítka s čtverečkem uprostřed, vidím kurzor myši, kopete se dokonce zapne, ale to je asi tak vše. Zkoušel jsem spustit yast v textovém režimu, ovšem, nejsem si jist co a zda-li vůbec mám něco aktualizovat, navíc se mi zdá, že v textovém režimu s emi jaksi nedaří aktualizovat balíček, který již mám.
Doufám, že se mi tento problém podaří co nejdříve vyřešit.

Jsem si vědom tohoho, že tento příspěvek je i v novém fóru, avšak nevím, jak je to nyní s návštěvností nového a "starého" fóra, to a má zoufalost mě donutilo k tomu, abych udělal tento doublepost.

Obrázek uživatele kriskami
Offline
Naposledy viděn: 11 let 12 měsíců zpět
Připojen: 22.11.2005 - 11:21
Plasma ti padá ...

to je to, co zobrazuje ty 'kdeserepetičky'. Stalo se mi něco podobného, když jsem aktualizovat KDE 4.1 na KDE 4.2 RC, po přihlášení mi padala Plasma, jak hrušky. Dělal jsem v KDE 3.5, ale furt mi to nedalo a až jsem smázl ~/.KDE4 a dobrý. Sice jsem přišel o své nastavení KDE4, ale to otázka tří minut. Zkus a dej vědět ...

Obrázek uživatele Palmik
Offline
Naposledy viděn: 14 let 2 měsíce zpět
Připojen: 27.11.2008 - 16:49
re: pošahané kde

ok, díky za radu :)