1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Začátečník
Offline
Naposledy viděn: 3 roky 9 měsíců zpět
Připojen: 18.09.2007 - 09:05
Problém s používáním toru a privoxy

Po tom, co mi začal google každou chvíli hlásit, že můj počítač generuje dotazy automaticky a chtěl ověřovací kód, jsem se rozhodl, že na nově instalovaném systému zkusím zprovoznit Tor. Na Firefoxu jsem chtěl použít Foxy proxy.
Napřed to neběželo, tak jsem pomocí chkconfig přidal příkazy a výsledek je
chkconfig -t tor privoxyd
tor on
privoxyd on
Běžet by tedy měly. Ve Foxy proxy jsem nastavil localhost a port 8118. Objevovalo se, že server odmítá připojení. Zkusil jsem 127.0.0.1 a port 8118. To na starém systému normálně fungovalo, ale teď nějak ne a ne. Je jedno, jestli dám socks nebo ne. Prostě pořád odmítá připojení. Konfiguraci v privoxy jsem změnil podle starého článku na root.cz.
Jak zjistit, co by mohlo být špatně? Předem děkuji za případné odpovědi.

Distribuce: 
Obrázek uživatele PavelH
Offline
Naposledy viděn: 8 let 7 měsíců zpět
Připojen: 20.01.2013 - 10:05
Tor a Privoxy

Možná není správné číslo portu 8118 ?

Jen bych chtěl poznamenat, že Tor se nejlépe instaluje jako balíček, ve kterém je už začleněný prohlížeč (https://www.torproject.org/download/download.html.en).
Stáhnete si příslušný balíček podle architektury (32bit nebo 64bit) a stažený soubor "tor-browser..._en-US.tar.xz" rozbalíte např. pomocí Krusaderu do svého domácího adresáře (např. do /home/uživatel/bin).
Tor včetně prohlížeče se spouští pomocí skriptu "start-tor-browser", který se nachází v adresáři po rozbalení. Skript je nejlepší navázat na nějaký spouštěč v GUI.