0 příspěvků / 0 new
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Pripojeni k internetu pres VPN v SUSE Linux Enterprise Desktop 10 (x86_64)

Dobry den. S Linuxem ( mam verzi SUSE Linux Enterprise Desktop 10 (x86_64)) teprve zacinam a uz dlouho ( pres tyden ) se v nem peru s jednim problemem. K internetu se ve Windows XP pripojuju pres VPN-v IE vlastnosti vytvorim VPN pripojeni - nastavim IP ke kteremu se pripojuju, pote vyplnim prihlasovaci jmeno a heslo a pripojim se k tak k internetu. V Linuxu vsak nevim jake VPN vytvorit - kdyz zkusim vytvorit open VPN pres KNetwork manager,Linux po me pozaduje CA soubor a ten nevlastnim-ke kazdemu vytvoreni pripojeni k VPN co je tam za moznost potrebuji nejaky identifikacni soubor ktery nemam. Mam pouze IP ke kteremu se pripojuji, svoje prihlasovaci jmeno a heslo ( nic vic neznam a nevyplnuju a nikam nezadavam-ve Win XP mi to stacilo ). Kdyz zkusim vytvorit VPNC pripojeni tak po me pozaduje nejake jmeno skupiny a pozdeji i heslo k ni (group name a group password)-to take nemam.
Mohl by mi nekdo poradit strucny navod jak, co a kam vyplnit v Linuxu abych se mohl pripojit k internetu pres VPN?
Zkousel sem program PPTP klient, ale bez uspechu, ke vsemu sem se docetl ze to co jde v nem jde i v me instalaci Linuxu.
Hledal sem i na internetu ( google atd.) - bez uspechu.Zkousel sem ruzne metody tunelovani pripojeni-nepodarilo se.Docetl sem se, ze bych se mozna mohl pripojit tak,ze vytvorim DSL pripojeni v PPP modu(DSL nevlastnim, ale pry by tak sla udelat emulace VPN)-vyplnil sem tam tedy vsechny tri udaje co jsem znal zbytek nechal na automatickem zjisteni pres DHCP-pripojeni se tak sice vytvori ale data bud pouze odesilam ( v radech MB/sek coz se mi zda divne, tak rychly internet nemam ) a nebo se pripojim ale po chvili se mi ukaze ze selhalo odeslani CCP config souboru a pak se to odpoji ( v obou pripadech, kdyz pingam na seznam.cz nebo na IP poskytovatele tak se ztraci 100% paketu ).
Opravdu bych ocenil pomoc. Predem diky.