1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele dottore
Offline
Naposledy viděn: 15 let 6 měsíců zpět
Připojen: 08.09.2008 - 15:15
prepinani mezi pracovnimi plochami pomoci ctrl+numpad

Mam nainstalene suse 11 s KDE 3.5. Predtim jsem mel suse 10.3 s gnome, na prepinani mezi plochami pouzival kombinaci ctrl+KP_1 - ctrl+KP_6 a hodne si na to zvykl. Ted s novym KDE nejsem schopen dosahnout stejne funkcnosti.

Lepe receno jsem schopen pres konfigurace mistniho prostredi -> Mistni zvyklosti a zpristupneni -> Klavesove zkratky -> Sekvence klaves nastavit pro jednotlive (pouzivam 6) pracovni plochy nastavit ctrl+KP_1 - ctrl+KP_6, ve chvili mapovani numerika funguje. Ovsem po potvrzeni nastaveni v realu tato kombinace nefunguje. Stejnym zpusobem nefunguje kombinace alt+numpad, ctrl+cokoliv_krom_numpadu funguje. Zjevne je tedy na vine nejakym zpusobem numericka klavesnice. Nechapu ovsem proc (otazky typu, zda mam numeriku zapnutou jsem doufal vyloucil tim, ze pri nastaveni namapovani zkratky klavesy normalne funguji, nacitaji se jako KP_1 etc., nikoliv jako nejaky end, popripade KP_end).

Vzhledem k tomu, ze

a) se mi KDE celkove libi mnohem vic, nez drive gnome
b) opravdu jsem zvykly na prepinani ctrl+numpad a posilani na plochy alt+numpad

bych uvital nejakou odpoved, treba i jen potvrzeni, ze nekomu se stejnym nastavenim (suse 11 + KDE 3.5) to funguje/nefunguje.

Diky

Obrázek uživatele dottore
Offline
Naposledy viděn: 15 let 6 měsíců zpět
Připojen: 08.09.2008 - 15:15
reseni, ne zcela elegantni,

reseni, ne zcela elegantni, ale fungujici...

1) pres YAST jsem stahl xkeycaps, coz je graficka nadstavba pro xmodmaps
2) spustil jsem v konzoli xkeycaps
3) na numerickou klavesnici jsem pro obe moznosti (tedy s i bez numlocku) namapoval normalni cislice (tedy ne KP_1, ale 1, etc.)
4) na normalni cislice jsem namapoval KP_1 - KP_6 misto 1 - 6
5) na KP_end a jemu podobne jsem se vykaslal, nebot je k nicemu nepotrebuji
6) vystup jsem zapsal do souboru ~/.Xmodmap-dottore
7) do souboru ~/.profile jsem pridal radek xmodmap ~/.Xmodmap-dottore (aby se pri logovani nacetly zmeny v mem rozlozeni klavesnice)
8) klavesove zkratky na prepinani mezi plochami, respektive presouvani na plochy nastavil na ctrl+1 - ctrl+6 respektive alt+1 - alt+6

a je to! ;)

hotovo