2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele pekiskol
Offline
Naposledy viděn: 14 let 10 měsíců zpět
Připojen: 25.11.2008 - 13:21
ovladac na samsung

Cauko nemozem nastavi rozlisenie na monitore lebo nemam potrebny ovladac na samsung 2232BW pozeral som sa na stranku vyrobcu ale ovladace na linux som tam nenasiel viete poradit nejaky ovladac?

Obrázek uživatele Luke7
Offline
Naposledy viděn: 13 let 4 měsíce zpět
Připojen: 27.06.2006 - 20:12
Nedá mi to a musím

Nedá mi to a musím reagovat. Je to autorův několikátý příspěvek a myslím, že pokud to myslí s linuxem nějak vážně, měl by začít hledat sám. Těmi to dotazy dosáhne vždy jen odkaz do googla a časem ho zdejší lidé začnou ignorovat a až přijde opravdový problém, tak mu nikdo nepomůže.
A teď konečně rada - zjisti si co máš za grafiku a začni používat google.

Luke7

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Já bych to doplnil

tím, že se tu navíc ještě opakuje dnešní nemoc - totiž vskočení rovnýma nohama do naplno jedoucího rychlíku za situace, kdy o tom rychlíku vůbec nic nevím...

Jinými slovy: když začínám s úplně novým systémem, nejspíš si alespoň základním způsobem prostuduju dokumentaci, případně si někoho najmu (nebo ho k osobní pomoci přiměju zadarmo ;-) ). Z dotazu je zřejmé, že dotyčný něco podobného neudělal ani náhodou. Mimochodem - v Linuxu nejsou k monitoru ovladače (ony většinou nejsou ani ve Windows, jen si to řada lidí myslí a stupidní marketing je v tom svým názvoslovím utvrzuje).

Pro pochybovače a příp. i pro tazatele: hledejte hlubší popis něčeho jako monitor inf file apod. (Windows), popř. modeline (Linux) ;-)

A že jsem dneska extra hodnej: pro jakékoliv LCD bude stačit nastavit něco jako "generic LCD" nebo jaxetotamvlastnějmenuje a tam jistě potřebné nativní rozlišení (pro dotazovaný typ 1680x1050) bude. Samozřejmě ho musí umět použitá grafická karta (příp. její ovladač - ta ho totiž skutečně má).

JirkaZ

Obrázek uživatele pekiskol
Offline
Naposledy viděn: 14 let 10 měsíců zpět
Připojen: 25.11.2008 - 13:21
Dotaz

No jasne asi som sa potom zle vyjadril potrebovla som zistit kde by som zohnal informacni subor o mojom monitore pre linux aby vedel znim pracovat lebo bez neho linux znim nebude vediet pracovat.Precitat si zakladnu dokumentaciu nepisal by som tu tie dotazi keby som mal kedy si to zitovat sam a hladat to.Bohu zial teraz mam na citanie ovela ine veci ktore musim zvladnu a cakal som to odvas aspon nejaku podporu ako si napisal JirkaZ ze si nekoho najmu k tej pomoci,tu pomoc som cakal od vaz.Tu unas linux skoro vobec nikto nepouziva tak pomoc hladat marne....

Obrázek uživatele Luke7
Offline
Naposledy viděn: 13 let 4 měsíce zpět
Připojen: 27.06.2006 - 20:12
stále nechápu

já například stále nechápu o čem mluvíte, takže pomoct nemůžu i kdybych chtěl...

Luke7