1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele breton
Offline
Naposledy viděn: 12 let 4 týdny zpět
Připojen: 27.03.2012 - 19:20
odinstalování Suse Linux 11

Zdravím

vím, že je to asi dost duplicitní téma, ale potřeboval bych se nějak zbavit linuxu a nainstalovat win XP. Zkoušel jsem vložit instalační cd ale samo nenabootovalo a pod linuxem taky nejde spustit.

Vůbec linuxu nerozumím takže nevím ani kam případně napsat nějaký příkaz - byl bych teda fakt vděčný za nějaký popis postupu pro debila. Taky jsem tak nějak z toho co jsem četl, pochopil že bývá problém s tím, že winXP nezvládají pracovat s nějakou diskovou sběrnicí co bývá v novějších noteboocích? Nějaký tip i na tohle? díky Marek

Obrázek uživatele Aidamos
Offline
Naposledy viděn: 4 roky 3 měsíce zpět
Připojen: 18.10.2007 - 07:54
WinXP

1) Chceš-li instalovat z CD, musíš v BIOSu nejdříve nastavit bootování z CD jako prioritní. Někdy u některých typů notebooků stačí při startu zmáčknout F12, případně jinou klávesu vypsanou po zapnutí na obrazovce pro volbu média pro bootování.

2) Ano, nainstalovat Windows XP na některé novější notebooky je téměř nemožné. Hledej v BIOSu cosi jako "SATA Native Mode" (tak se to jmenuje u HP) a vypni ho.

3) Jedná-li se opravdu o hodně nový notebook, pravděpodobně ani na stránkách výrobce nenalezneš ovladače pro Windows XP, takže Ti spousta věcí nebude fungovat, např. wi-fi, zvuk, atd.

4) Proč já vůbec na linuxovém fóru radím někomu jak se Linuxu zbavit a místo něj dát Windows? Aha, už to mám. Jsem prostě dobrák. Ne, že bych Tě odsud chtěl vyhánět, ale neměl bys spíš podobné dotazy položit někde na fóru o Windows? Třeba na http://social.technet.microsoft.com/Forums/cs-cz/windowsxpcs/threads

Obrázek uživatele DanStorek
Offline
Naposledy viděn: 11 let 7 měsíců zpět
Připojen: 08.07.2012 - 18:26
Máš pravdu superewar!

Jo mam taky linux, OpenSuse je prostě nej. OS

DanStorek