1 příspěvek / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
nejde povolit wifi

Ahoj vsem,
mam problem s wifi, kdyz spustim PC a nabehne operacni system je wifi vypnuta. Kdyz klasicky najedu mysi doprava dolu na ikonku internetu (pozivam KDE) tak po kliknuti tam pod sebou sviti enable networking a enable wireless.. networking normalne zaskrtla a funkcni wireless nikoli. kdyz ji ale chci zaskrtnout, kliknu na to, zaskrtavatko jen problikne a nic vic se nestane. nic jinyho jsem nezkousel nebot jsem v openSuse novacek.
Mel jsem nejakou dobu nainstalovany Kubuntu a byl jsem celkem spokojen ted jsem si ale koupil novy notebook a tam bylo s Kubuntu tolik problemu ze jsem se rohodl pro zmenu, po hodne pokusech me zaujala prave openSuse, kde vsechno (az na tu wifi) funguje hned od instalace coz nebyvalo u jinycho distribuci pravidlem.
jeste k tomu hardwaru, jde o Lenovo ThinkPad e420, pokud jde o wifi kartu rad bych napsal vic ale prikazy co znam z Kubuntu samozrejme nefunguji takze kdyz nekdo poradite jak to zjistit tak vam rad napisu vic :-) , openSuse mam v nejnovejsi verzi 11.4 a prostredi KDE
jeste posledni poznamka: na Kubuntu byl prakticky stejny problem ale je to jeden z tech ktere se mi podarilo vyresit, pomohly tyto prikazy:

sudo rmmod -f acer-wmi
sudo rfkill unblock all
rfkill list all

to ale pochopitelne v openSuse nejde takze prosim pokud nekdo umite prevest toto reseni do jazyka openSuse nebo znate nejaky jiny, budu moc vdecny :-)

Obrázek uživatele airlive
Offline
Naposledy viděn: 11 let 7 měsíců zpět
Připojen: 17.11.2010 - 20:33
Re: nejde povolit wifi

a)
su
→ entr
→ heslo
b)
lspci
→entr
- dole bude typ karty.

openSuSE 12.2(64b) - KDE
Opera: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."