1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Martin Šanda
Offline
Naposledy viděn: 7 let 8 měsíců zpět
Připojen: 12.12.2013 - 15:42
nefunkční wifi (nelze natáhnou jaderný modul)

Dobrý den,

na svém ntb HP Compaq nc6400 jsem měl nainstalovaný openSUSE 12.2 ale přestala mi fungovat wifi (broadcom). Tak jsem to detailně neřešil a rozhodl se urychlit přechod na vyšší verzi, jenže wifi nefunguje stále. Přitom jsem napodruhé použil čistou instalaci, po níž to asi půl hodiny chvilku fungovalo, ale jen do první aktualizace, při které se stáhlo nové jádro.
Nainstaloval jsem verzi 12.3, protože jsem jednak nechtěl riskovat přechod ob verzi (nakonec jsem ovšem po neúspěšném pokusu rozhodit wifi stejně instaloval čistou) a druhak si říkám, že už je vychytaná a neměly by mě v ní čekat nějaké nenadálé události.
Používám ovladač wl, potřebné balíčky mám nainstalovány všechny a verze balíčku broadcom-wl-kmp-xxx souhlasí s verzí jádra. Evidentně se ale nedaří natáhnout moduly jádra. Když zadám ručně modprobe wl, zůstane viset, třeba i několik hodin. Bez chybové hlášky nebo jakéhokoli jiné reakce. V logu nic podezřelého. Nesetkal se prosím někdo s něčím podobným? Prosím o každé nakopnutí.
Výpis z dmesg jakož i další podrobnosti jsou k vidění tady: http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/385562

Distribuce: 
Obrázek uživatele Martin Šanda
Offline
Naposledy viděn: 7 let 8 měsíců zpět
Připojen: 12.12.2013 - 15:42
doplnění

Odinstaloval jsem všechny balíčky, vymazal blacklist a znova nainstaloval a zkusil natáhnout moduly. Dopadlo to takhle: "modprobe wl Neoprávněný přístup do paměti (SIGSEGV)" Tak se ptám, funguje to někomu? Jestli to je vážně bug, tak by to přece mělo skapat všem ne?