1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele confiG
Offline
Naposledy viděn: 9 let 9 měsíců zpět
Připojen: 23.05.2014 - 08:57
Nefungující znaky na klávesnici

Milí přátelé,
jsem Linuxová skorolamka a mám následující problém. Zničeho nic (opravdu jsem se v ničem nevrtal) mi klávesnice přestala psát některé znaky (1-6 na alfanumerické), některé znaky píše jak chce a upřímně už nevím co bych zkusil. Momentálně to musím řešit tak, že mám v prohlížeci ASCII tabulku a kopíruju znaky pro pipu, přesměrování výstupu apod. Zkoušel jsem odebrat všechny klávesnice, přidat své, měnit nastavení... nic nepomohlo. Je to opravdu poměrně velký problém, kdž pokaždé musíte hledat v tabulce ten znak, co je potřeba. Uměl by mi prosím někdo pomoci?
KDE 4.8.5
Linux 3.4.63.-2.44
OpenSUSE 12.2
Předem všem mnohokrát děkuji za snahu.

Distribuce: 
Obrázek uživatele ferri
Offline
Naposledy viděn: 6 let 9 měsíců zpět
Připojen: 02.10.2012 - 21:37
Zmena USB portu

Pod Linuxom sa mi to ešte nestalo, ale pod windowsom bežný úkaz.
Buď prehodím klávesnicu do iného USB portu. Ak prehodenie nepomôže, reštartujem počítač. Niekedy to nezaberie na prvýkrát.

openSUSE Leap 42.2 KDE

Obrázek uživatele confiG
Offline
Naposledy viděn: 9 let 9 měsíců zpět
Připojen: 23.05.2014 - 08:57
Děkuji za rady, nicméně k

Děkuji za rady, nicméně k počítači není připojena žádná klávesnice. Mám ho na síti jako backup server a restartovan byl nespocete krat. Pro ujasneni, toto neni chyba co se zrovna ukazala, s timto bohuzel ziju uz min. pul roku.
Aby toho nebylo dost, spadl mi SSH server a ac zjistim pomoci /etc/init.d/sshd status nebo service sshd status, ze je demon Aktivni a bezi, nemohu se na nej za Boha pripojit (zadam sve prihlasovaci udaje a hned to dropne putty), ve Webminu nejde nastartovat a tvari se jako nebezici.