0 příspěvků / 0 new
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Monitor se po instalaci ATI driverů chová divně

Dobrý den,

jak jsem nainstaloval drivery na ATI kartu, začal blbě zobrazovat monitor. Je špatná obnovovací frekvence, i když je nastavená v nastavení pracovní plochy na 75Hz, zvlášt na světlých plochách po chvilce bolí oči i když jsem byl před tím schopen pracovat s touto frekvencí dlouho a bez únavy.

Také rozlišení se mě nějak nezdá, při 1152x864 jsou ikony na plše a text lišty v KDE obrovské snad jak při 800x600, v prostředí nějakého programu to už ale vypadá dobře, např, při prohlížení internetu. Je to docela nezvyklý problém s kterým jsem se nikdy nesetkal až u SUSE po instalaci driverů, zkoušel jsem je i odinstalovat podle návodu z ati.com, ale bez úspěchu, tak jestli jste se někdo z něčím podobným setkal, poradte prosím, nebo zkusenejsi prosim aspon nakopnete kde by mohl byt problem. Jestli mě poradíte nějaký snímač obrazovky, můžu poslat screenshoty, pořípadě více situaci popíšu.

Ještě dodatek. V YaSTu se nedostanu do nastavení grafické karty a monitoru, po restartu KDE najede vždy v nejvyším rozlišení a při nejnižší obnovovací frekvenci a mám OPENSUSE 10.0 s KDE 3.4. To je tak vše co mě k tomu zatím napadá.

Jestli jsem lama nebo jsem v tomto nebo jiném foru přehlídl podobnou situaci a řešení, omlouvám se a prosím tedy alespon o uvedeni odkazu.

Predem dekuji.

S pozdravem Tomas