1 příspěvek / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Minolta PagePro 1300W driver pre linux SUSE10.1

Nema niekto skusenosti s Minolta PagePro1300W a driverom, resp. ako to spojadnit pod Linuxom...dik, Milan

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Například

toto a z toho hned druhý odkaz

Jako obvykle hledání za pomoci správných klíčových slov...

Jinak lze prohlásit, že "W" v příponě téměř jistě znamená současnou demenci, tj. tzv. tiskárnu pro Windows, neboli GDI. Jinými slovy: ta tiskárna je ošizená, jak jen může být (jako většina věcí dnes ve stylu "levně" až "zadarmo") a převážnou část funkcí, které normálně zajišťuje ona, dělá prostřednictvím proprietárního driveru procesor připojeného PC. Fakt slušnej způsob, jak si přivodit problémy jinde než ve Windows (třeba i ve starém DOSu - tam nebude fungovat vůbec).

Lidi, než nakoupíte jakýkoliv hardware, zkuste trochu uvažovat a nevybírat si podle nejnižší ceny (tuším, že např. od této Minolty je i normální, tj. neGDI varianta, zvládající emulaci HP PCL apod. - čili bez problémů kdekoliv).

JirkaZ

Obrázek uživatele www.Infernits.COM
Offline
Naposledy viděn: 14 let 3 měsíce zpět
Připojen: 23.07.2006 - 22:04
Presne tak, za posledni rok,

Presne tak, za posledni rok, nez koupim nekjaky hardware, tak nejdrive prolustruju databazi hardwaru na www.abclinuxu.cz - pak jsem si jist do ceho jdu a jake s tim ci onym hardwarem muzu mit v linuxu problemy - jelikoz se stale jeste povazuji za lixoveho BFU je toto snad nejdulezitejsi parametr pri vyberu :D.

Vybirejte kvalitni - tzn. "Linux compatible hardware"!!! :)

Jinak Minoltu PagePro 1350W jsem zprovoznil znamemu v SuSE 10.1 i jako sitovou tiskarnu, je pripojena k AP/router/switchi Asus WL-500gx (ten ma mmj linuxovy firmware ;o)) a tiskne na to v pohode ze vsech kompiku v siti.