0 příspěvků / 0 new
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Matrox P650 PCIe 128M v SUSE 10.1_64

Podařilo se někomu rozběhnout Matrox P650 v SUSE 10.1? Stáhnul jsem si binární ovladače z www.matrox.com, nainstaloval a vše bez problémů běží i s 3D akcelerací. Ovšem do doby, než jakýmkoliv způsobem končím X - ať už odhlášením/logout, Ctrl-Alt-Backpase nebo přepnutím do konzole Ctrl-Alt-Fněco, systém vždy totálně vytuhne (rozpadne se i navázané SSH spojení) a je nutný tvrdý reset. Ve /var/log/messages a Xorx.0.log je vše v normálu, bohužel od okamžiku zatuhnutí nic.

Jako hlavní systém mám zatím Slackware 10.2, tam je vše i s binárními ovladači od Matroxu a 3D bez problémů, chyba HW to tedy asi nebude. Tak jsem zkusil SUSE 10.1_32, stejný problém, systém stále tuhne. Dále jsem zkusil vzít jádro z mého funkčního Slackware (mimochodem, je to na míru kompilované jádro stáhnuté ze SUSE) a dát do SUSE, nabootovat do run levelu 2 (kdy běží minimum služeb), spustit X a nic, stále tuhne.

Funguje Vám někomu kombinace SUSE + Matrox P650, případně alespoň jaké máte zkušenosti s touto kartou v jiných distribucích, nejlépe 64bitových? Na stejný, zatím nevyřešený, problém jsem narazil i na diskuzi na Matrox.com.

Díky za náměty, Honza