1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Freshstar
Offline
Naposledy viděn: 15 let 8 měsíců zpět
Připojen: 01.01.2007 - 18:09
Kolize WinFast a Sound Blaster

Nevím si rady s nastavením výše zmíněné konfigurace. Mam OpenSuse 10,2, ovladače pro obě zmíněné karty to nainstaluje, ovšem po spuštění systému se to chová, jako by ovladače zvukovky nainstalované nebyly. Při spuštění Kaffeine hlásí, že xine nemohl najít žádné ovladače zvuku. Ještě zvláštnější je, někdy po restartu zvuk jde v pohodě a někdy ne. Přitom nic nenastavuji. WinFast pod Suse využívat nebudu, takže nepotřebuji, aby fungovala.

Zkoušel jsem WinFast zakázat, prohazoval jsem PCI sloty obou karet, různé nastavení v BIOSu a nic.

Děkuji za rady.

Obrázek uživatele Pavel Dvořák
Offline
Naposledy viděn: 15 let 3 týdny zpět
Připojen: 25.04.2007 - 11:26
Kolize zvukovek

Ve starších verzích SuSE Linuxu se mi nikdy nepodařilo úspěšně provozovat dvě různé zvukové karty. Karty stejného typu mohly být až 4, musel se upravit konfigurační soubor pro alsa. Pokud v PC byl integrován čip na základní desce, musel jsem jej v biosu deaktivovat, abych mohl použít jinou zvukovou kartu. Jinak to zlobilo podobně, jak popisujete. V 10.2 configuraci alsa zatím moc nerozumím, detekce nepoužívané karty by ale měla jít zrušit. Podívejte se do /etc/modprobe.d/sound. Tam by měly být uvedené detekované karty s parametrem enable=1, zkuste s tím něco.

Obrázek uživatele alvyn
Offline
Naposledy viděn: 15 let 3 týdny zpět
Připojen: 11.04.2007 - 23:01
Ještě se zkuste podívat,

Ještě se zkuste podívat, jestli máte uživatele ve skupině audio a video. Po čerstvé instalaci suse10.2 tam totiž není. Fungujou tak jen některé zvuky.