2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele budha
Offline
Naposledy viděn: 13 let 2 týdny zpět
Připojen: 27.09.2007 - 15:48
kde4.1.1 Nemam ikony na ploche

Zdravim. Nainstaloval som opensuse 11 s Kde 4.1 a mam problem s ikonami na ploche.

Prekopiroval som si vsetky subory do adresara /home/user/Desktop ale na ploche sa mi neobjavili. Kde si otvorim konqueror tak ich tam mam a mozem s nimi pracovat.

Momentalne mam na ploche iba tieto ikony > tento pocitac, firefox a kos. Nic viac.

Co s tym???

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Jo, a přesně tohle

je jeden z nejpádnějších důvodů, proč nebrat KDE4 (tedy vedle momentálních chyb - ale ty třeba časem zmizí).

Neboli po dlouhém období stabilizace zvyklostí a dokonce značného sblížení systémů (konkrétně Win versus Lin s KDE) přecházet na tohle? Proč vlastně? Někdo se nudil a vymyslel tenhle bazmek? No, já (ani mí blízcí/kamarádi/zákazníci/nevímco) se rozhodně nenudíme a nepotřebujeme se učit od základu jiné principy. Taky si nekupuju novou židli, když stávající je perfektní a skvěle se mi na ní sedí...

Vidím, že jsem možná marně spoléhal na Linux coby stabilní systém (zde ve smyslu filosofie ovládání) - zejména ve chvíli, kdy se objevily Windows Vista. Ta nemoc stále něco měnit je prostě nevyléčitelná a rozlezlá úplně všude...

P.S.: WXP mám nastavené na "klasické GUI", čili v podstatě vypadají a chovají se do značné míry jako W95. Totéž chci od Linuxu - no, doufám, že KDE3 bude ještě hodně dlouho existovat a přechod udělám až tehdy, bude-li to nezbytně nutné...

JirkaZ

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Ano, jde to tam

"samo", nicméně pokud mi to pak nevyhovuje a chci to nějak změnit, je problém.

Už jsem to myslím zde psal dost dávno - Gnome (typicky Ubuntu) je pro BFU, co nic moc nechtějí měnit (umět) a vyhovuje jim být někým ovládán (zde tvůrcem systému), KDE pak pro ty ostatní. Trochu zjednodušené, ale dobře popisující princip.

JirkaZ

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Nezapomeňte ale na to,

že v původním příspěvku jste porovnával KDE3.5.x a Gnome...

JirkaZ

Obrázek uživatele shinigami
Offline
Naposledy viděn: 13 let 6 měsíců zpět
Připojen: 11.10.2007 - 12:36
Pokud si dobre pamatuju tak

Pokud si dobre pamatuju tak se daly ikonky pretahat, kdyz se Desktop pridal jako widget Pohled na adresar. Ale treba moje zena to ma porad v tom widgetu a vyhovuje ji to.

Obrázek uživatele Lubomír Bucek
Offline
Naposledy viděn: 14 let 11 měsíců zpět
Připojen: 28.11.2007 - 13:01
Ikony na ploše

Dobrý den.

Ikony na plochu v kde 4: cvakne se pravým talčítkem myši nad desktopem a z menu se vybere Desktop Settings. V okně "Desktop Settings - Plasma Workspace" v rozbalovacím seznamu Desktop Activity je třeba nalistovat Folder View.

Humorné je, že zpět (tedy dostat desktop zpět na Desktop Activity: Desktop) to tímhle způsobem nejde. Musí se cvaknout levým tlačítkem myši na ten malej žlutej rohlík v pravém horním rohu obrazovky a v menu vybrat Folder View Settings.