1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Milan Uhrak
Offline
Naposledy viděn: 7 let 3 měsíce zpět
Připojen: 06.07.2014 - 12:29
KDE 4.14.3 a správce napájení

Dobrý den

asi před týdnem jsem aktualizoval KDE na verzi 4.14.3 + vše, co bylo v systému aktualizovatelné. Vedlejší efekt aktualizace je, že na odhlašovacím dialogu chybí u "Vypnout počítač" rozbalovací nabídka ( "Uspání na disk", "Uspání do RAM" ). obojí tam předtím bylo a FUNGOVALO.

Po chvilce bádání jsem v "Nastavení systému" -> "Spuštění a ukončení" -> "Správce služeb" nalezl v oddíle "Služby při spuštění" položku "Správce napájení".

Volba u této položky je zaškrtnutá, ale správce má stav "Nespuštěno". Ručně se mi jej podařilo spustit, a okamžitě byly položky "Uspání ... " dostupné. Odškrtnul a znovu jsem zaškrtnul tuto položku a uložil nastavení pomocí "Použít". Při dalším spuštění PC se ovšem situace opakovala.

Nevíte, kde může být problém ? Googlil jsem různé výrazy na toto téma, ale nakonec jsem skončil zde (kde mi rozumějí :D )

Předem díky za nápady

Opensuse 13.1, KDE4.14.3

Milan

Distribuce: 
Obrázek uživatele ferri
Offline
Naposledy viděn: 6 let 9 měsíců zpět
Připojen: 02.10.2012 - 21:37
re: KDE 4.14.3 a sprava napajania

Skús vytvoriť v sytéme nového testovacieho používateľa a prihlás sa pod ním do KDE.
Prekontroluj, či aj v jeho prípade nebudú v menu chýbajúce položky.
1. V prípade, že tam budú, je chyba len v konfiguračných súboroch KDE v tvojom domovskom adresári.
2. V prípade, že tam tie položky tiež nebudú, niečo sa pokazilo počas aktualizácie KDE, a to tu už treba potom doplniť informácie o tom odkiaľ a ako si KDE aktualizoval.

openSUSE Leap 42.2 KDE