1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Wizi
Offline
Naposledy viděn: 11 let 3 měsíce zpět
Připojen: 26.03.2007 - 11:33
Instalce OpenSUSE 10.3

Chvíli již používám distribuci OPEN SUSE a v 10.2 mi šla instalace v pohodě i s rozdělením disku...žadný problém, ale v novém distru 10.3 jsem měl dost potíže jelikož se mi snažil instalátor Linuxu smazat můj oddíl s Windowsama. Nakonec jsem to vyřešil instalací Partition Magicu a udělal si oddíl sám. Ufff teda docela mne to překvapilo.
Dělá vám to také? Nebo je můj PC abnormální? :)

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
No, není to tak

úplně pravda... Když jsem tento týden instaloval Ubuntu, tak jsem si pomáhal právě partitionerem z live openSUSE 10.2 (protože třeba QtParted z Knoppixu vůbec neuměl zmenšit partition s Windows a v Ubuntu partitioner buď vůbec není, nebo jsem ho nenašel). Samozřejmě že jsem použil expertní mód, ale i v základním to automaticky nabídlo jen zmenšení Windows - sice o hodně (cca na polovinu), ale nikoliv smazání...

Pokud si pamatuju z jiných instalací, kde jsem rozdělování dělal tou instalační distribucí, tak to bylo +- nějak podobně. Že by se to chovalo každému jinak?

Nakonec ale agresi nutno oplácet zase agresí - MS se chová prakticky stejně ;-)

JirkaZ

Obrázek uživatele Wizi
Offline
Naposledy viděn: 11 let 3 měsíce zpět
Připojen: 26.03.2007 - 11:33
Agrese

No já právě s onou agresí zatím neměl potíže od dob v. 9.3. No nakonec se samozřejmě vše v dobré obrátilo, jen si myslím, že tento problém by mohl odradit potencionální nové uživatele přecházející z Windows na Linux.
Jinak jsem s OpenSuSE 10.3 spokojen, uvidíme co přinese zatím ne zcela doladěné KDE 4 :)

Díky za komentáře.