2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
instalace SUSE 10.0

Dobry podvecer. Stahnul jsem si vsech 5 cd, instalce suse 10.0. Spustim instalaci, vse se tvari OK. vybru, co vsechno chci nainstalovat, instalace se rozebehne. Ve chvili, kdy by si mela instalace vyzadat cd 2, se objevi tabulka o dokoncovani instalace, dobehne, objevi se, ze se bude system restartovat, ale po restartu system nenabiha. nevite prosim nekdo,, co delam spatne, jsem v linuxu zacatecnik. Predem dekuji. Petr

Obrázek uživatele Joskaa
Offline
Naposledy viděn: 12 let 1 týden zpět
Připojen: 22.06.2005 - 20:13
I me se to stalo nekolikrat po sobe pri testovani instalace

Pokud jsem mel na disku C primarni oddil s XP a potom cast disku jako rozsireny oddil s partici D taky ntfs a zbytek na konci volne misto! Suse 10.1 vyuzije volne misto a vytvori dva primarni oddily. Jeden pro system a druhy pro /home. Swap zapise do zmenseneho rozsireneho oddilu. Po restartu se objevi hlaska Operacni system nenalezen. Je to zpusobeno tim, ze Suse si nastavi svuj systemovy oddil jako aktivni a zapise do neho i Grub. Nevim jestli to je chyba nebo neni, ale pomoc je snadna. Pomoci Fdisku opet nastavit ntfs oddil jako aktivni a Grub znovu zapsat do MBR a potom normalne pokracovat v instalaci. Zajimave je, ze pokud je rozsireny oddil na celem zbytku disku tj. bez volneho mista, Suse tento rozsireny oddil zmensi ale vse je ok a aktivni oddil zustava prvni s ntfs. Jsem linuxova lama a chtel bych se zeptat proc na rozdil od verze 10.0 je /home zvlast na jine partition. Jakou to ma vyhodu? Kvuli zalohovani s Partimage pro me bylo vyhodnejsi zalohovat jen jednu partici :)

Obrázek uživatele koty
Offline
Naposledy viděn: 15 let 10 měsíců zpět
Připojen: 19.04.2005 - 11:12
Oddělený adresář home je

Oddělený adresář home je fajn, pokud chcete čistě nainstalovat nový systém a ušetřit si práci s obnovováním zálohy, prostě nainstalujete a připojíte starý home, nebo provozujete více verzí současně .