1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele vlada
Offline
Naposledy viděn: 15 let 3 týdny zpět
Připojen: 27.10.2006 - 22:56
Instalace skeneru Canon Lide 35

Zdar,chtěl bych se podělit se zkušeností jak instalovat scaner.V mém případě Canon Lide 35 .Po zapojení do USB Suse sice nové zařízení rozpoznalo,ale když jsem našel aplikaci pro skenovaní Kooka nefungovala.Tak jsem našel v yastu sane a nainstaloval tento balíček.Pak jsem našel na http://www.sane-project.org/cgi-bin/driver.pl?manu=Canon&model=&bus=usb&...
svuj Scaner a tam vyhledal firmaware pro tento druh zařízení genesys a pak,když jsem to stahnul z netu,tak pod rootem to rozbalil arkem do /usr/tmp/share/sane/gt68xx.
Pak jsem vlezl do yastu,kliknul na scaner ,genesys se nastavil sám,vše jsem odklikal a Kooka nyní již skenuje bez problému.

Omlouvám se odborníkům,říkam to laicky tak jak mně to pomohlo a jak to funguje

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Vždyť ten popis

je úplně OK, není za co se omlouvat. Je to v podstatě "windowsoidní" postup, ale tak to má být a je skvělé, že to tak funguje, protože jedině tímto způsobem má Linux šanci se rozšířit. Když budeme BFU radit kompilace zdrojáků a následné ruční úpravy definičních souborů (pokud možno v konzoli), nebudou vůbec vědět, která bije ;-)

JirkaZ

Obrázek uživatele vlada
Offline
Naposledy viděn: 15 let 3 týdny zpět
Připojen: 27.10.2006 - 22:56
Návod scanner

No je pravda,že jsem postupoval podle návodu z googlu na jiný typ scaneru,ale princip byl stejný.Pak už zbývalo jen nakopírovat ovladač do složky ,jenže tam byl Midnight Commander.Ten jsem sice nainstaloval,ale nevědel si rady jak to s ním udělat.Tak jsem trochu přemýšlel a modifikoval ten návod na své potřeby a vymyslel,když je v Arku nabídka rozbalit do tak tam k něčemu bude a použil jsem to a zafungovalo to.Jediná potíž,musí se to udělat jako root a tak jsem se musel přelogovat a tam to stahnout a rozbalit znova.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Pokud byste použil

třeba Krusader, je to ještě jednodušší. Archiv je v něm "transparentní" podobně jako adresář a tak na něj lze poklikat, dostanete se dovnitř a pak třeba drag&dropem (abyste nemusel sáhnout na klávesnici ;-) ) odnesete soubory na místo určení. Prostě stejně jako ve Windows a třeba Windows /Total Commanderu...

A k tomu rootovi: ze spuštěného Krusaderu lze spustit další, tentokrát rootovský Krusader. Buď z menu toho prvního, nebo Alt+K. No a pomocí něj lze dělat veškeré souborové operace vyhrazené rootovi (tedy např. kopírování souborů do "root only" adresářů).

Obdobně lze tuším pracovat s Konquerorem v režimu správy souborů, ale moc ho nepoužívám, takže nevím přesně.

Prosté, intuitivní, ne?

JirkaZ