2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Instalace linuxu

Ahoj lidicky tak jsem se rozhodnul taky pro linux a naprosto si nevim rady s instalaci nemáte někdo nejakej navod nebo poradite co a jak a jakej je nejlepsi atd. ve vidlich se uz docela vyznam ale nerad bych neco pokakal budu to davat do takovy vykopavky pentium III 860mhz 256ram XP na tom bezi ale chci to zkusit jestli to bude lepsi diky moc za rady od hodnych profíků :-)

Obrázek uživatele alraltar
Offline
Naposledy viděn: 16 let 1 měsíc zpět
Připojen: 10.05.2006 - 16:34
Instalace

Dobry den,zkoušel jsem instalovat SuSE na HDD,kde mám i Windows.Psalo mi to,že oddíl Windows bude zmenšen na 56GB a potom bude HDD naformátován.Naformátuje se celý disk nebo jen ta část,kterou si SuSE vyhradilo?? Nerad bych přišel o data.Děkuji za odpověď

Obrázek uživatele background
Offline
Naposledy viděn: 15 let 11 měsíců zpět
Připojen: 03.09.2006 - 23:28
o data bys nemel prijit..

pokud vse pujde podle planu a nic se ti nevysere tak o data neprijdes. linux si sam vyhradi misto a woknovy oddil jen zmensi.. to je to co ti hlasil.. zmenseny oddil nebude formatovat.. pokud mu to v rozsirenym nastaveni nereknes.. ale zlata zasada je, nejdulezitejsi data si zazalohuj.. tim nic nepokazis.. :-)

Obrázek uživatele alraltar
Offline
Naposledy viděn: 16 let 1 měsíc zpět
Připojen: 10.05.2006 - 16:34
chyba pri instalaci

dík za odpověď,ale během instalace mi naskočila chyba: "Během následující akce došlo k selhání.Zmenšuje se oddíl /DEV/HDA1 na 48.0 GB.Kod systémové chyby byl:-3022".neví někdo co s tim?? nebylo by lepší nejdřív naistalovat SuSE a až potom W?? Stějně už uvažuju o reinstalu.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Podívejte se

do obsahu Grubu (používáte-li ho), případně zkuste jeho správu přes YAST. Pokud chcete mermomocí jen do Windows a zrušit přístup do Linuxu (ale nesmažou se linuxové partitions!), tak nabootujte z instalačního CD WXP do nouzové konzole a tam zadejte fixmbr.

Nepoužil jste náhodou při instalaci SUSE celý disk?

JirkaZ

Obrázek uživatele Nemain
Offline
Naposledy viděn: 11 let 11 měsíců zpět
Připojen: 20.05.2012 - 09:50
formátování před instalací

Dobrý den,

Rozhodla jsem se aktualizovat své Suse 11.4 na 12.1 ale před instalací bych chtěla přeformátovat celý disk. Po předchozích aktualizacích (z 11.0 na 11.2 a pak z 11.2 na 11.4) mi zůstala na počítači spousta starých souborů (o kterých ani nevím, že tam jsou, jen zabírají místo) a různého jiného marastu, spoustu blbostí jsem si tam přidala teď a s novým systémem bych fakt chtěla mít uklizeno, začít takříkajíc od nuly. Pokud ale vím, Suse při instalaci neformátuje celý disk i když zvolím "nová instalace". Otázka tedy zní, jak se před instalací (nebo v průběhu instalace) zbavit opravdu všeho co je na disku uloženo? potřebovala bych blbovzdorný návod pro "blondýnky". Díky moc.