1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele ozzyas
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 15.01.2008 - 08:39
instalace add-on balicku .bin do firefoxu

zdravim, mam opensuse 10.3 a chci si nainstalovat add-on balicek RealPlayer11GOLD.bin, do firefoxu. Problem je v tom ze kdyz napisu ./RealPlayer11GOLD.bin hodi mi to err
-bash: ./RealPlayer11GOLD.bin: Permission denied a pokud napisu sh RealPlayer11GOLD.bin, bash mi rekne RealPlayer11GOLD.bin: RealPlayer11GOLD.bin: cannot execute binary file ... nevim co s tim delat. prava toho souboru sou nastaveny na spousteni, tze by se mel normalne spustit, ale nespusti. Samozrejme ze sem to zkousel pod rootem i normalne a v obou pripadech mi to pise stejny err. Dekuji za jakoukoliv radu...

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Je nějaký důvod,

proč nepoužít standardní balíček pro RealPlayer 10 prostřednictvím nějakého správce balíčků, tedy tou nejjednodušší cestu? Funguje pak i ve FF a není třeba se o nic starat.

Ještě zde (což je normálně vidět dole na stránce stažení *.bin) je rpm balíček pro verzi 11 popisovaný jako RedHat - možná, že by fungoval i v SUSE (možno myslím vcelku beztrestně zkusit).

Jinak prostá otázka: nacházíte se při pokusu o spuštění toho *.bin ve stejném adresáři, kde je on sám? Zde je pojednání o věci v Ubuntu (i když nemusí pomoct), rozdíl bude v tom, že nejspíš nebudete používat sudo, ale pracovat rovnou jako root.

JirkaZ