2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele yeti
Offline
Naposledy viděn: 12 let 5 měsíců zpět
Připojen: 09.10.2006 - 21:54
Compiz - dekorace oken

Zdravím,
když na 10.1 nainstaluji KDE 3.5.1 + XGL + compiz z instalčního DVD, tak je vše OK. Jakmile aktualizuji Compiz na jakoukoli novější verzi, tak mi nefungují dekorace oken - zmizne titulkový pruh a okno nejdje přesunout, zvětšit, zmenšit, zavřít atd. Hledal jsem na netu a vesměs mi to vycházelo na potřebu nainstalovat balík window-kde-decorator, ale nikde to nemůžu najít. Pořešil to někdo? Chodí někomu novější Compiz na KDE na 10.1? Jak jste postupovali?

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Není na čase

přejít na 10.2? Jak známo, nejsem přívržencem bezhlavých inovací, ale když trváte na tom nesmyslu (*) zvaném 3D desktop, tak bych každopádně volil novější distribuci.

Postup pak viz třeba zde nebo jinde na tomto portálu.

* - proč? Není k ničemu užitečný, blokuje normální funkci některých programů (mplayer aj.), velmi zpomaluje běžné 3D hry, nemusí být stabilní...prostě Matějská pouť bez účelu. Vždycky se znova ptám, jestli dřív hráblo Gatesovi, tvůrcům 3D desktopu v Linuxu nebo někomu úplně jinému...

JirkaZ

Obrázek uživatele yeti
Offline
Naposledy viděn: 12 let 5 měsíců zpět
Připojen: 09.10.2006 - 21:54
:o) no já na tom nesmyslu

:o) no já na tom nesmyslu vůbec netrvám. Měl jsem tu nějakou live distribuci, ketrá to měla def. zapnutý a z těch vlnících se okýnek a nabídek mi za chvilku bylo na blití (doslova) a to si myslím, že něco vydržím.... Jak píšeš - Matějská bez účelu... Ale chtěl jsem si to vyzkoušet, když se jedni chlubí Aerem a druzí Compizem a Berylem.... No a pak mi to prostě nedalo, hledal jsem na netu a nic moc nenacházel. Takže tak. Díky.

Obrázek uživatele RMichal
Offline
Naposledy viděn: 14 let 9 měsíců zpět
Připojen: 25.04.2005 - 04:16
Vše je dané nastavením

Pokud se něco dobře nenastaví, tak to nefunguje. Dekorace oken s Compiz-fusion v KDE funguje. Stačí jen v CompizConfig Settings Manager v sekci Effects vybrat Dekorace oken a tady nastavit položku Příkaz na hodnotu kde-window-decorator a je to!