2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Juhele
Offline
Naposledy viděn: 11 let 6 měsíců zpět
Připojen: 02.08.2012 - 19:31
čím převést Palm *.pdb na txt?

čauky,
mám tu kolekci knih v palmovském PDB formátu a rád bych si je mj. převedl i na txt. Koukal jsem po netu a bohužel často zmiňovaný txt2pdbdoc je už natolik starý, že nefungují ani stránky autora a bohužel se mi ho nepodařilo nainstalovat ani z těch pár RPM balíčků, co jsem na netu vyhrabal.

Momentálně to řeším přes Wine spouštěním softu TL-PDB který umí leccos otevřít a uložit do txt. Zkoušel jsem i PSPad, ale leckteré PDB soubory mu "nechutnají".

Rád bych to převedl všechno dávkově, abych mebyl vázán jen na PDB čtečky. Prozatím pro náhled používám FBReader, ale ten asi neumí exportovat. Zkoušel jsem i import do Calibre, ale ty knihy mi to korektně neotevře.

neměli byste někdo nějaký tip?

dík

PS: narazil jsem na Pepákův PDB2TXT, ale ten bych musel použít pod Wokny, nebo si ho zkompilovat (Delphi/FreePascal) a vyzkoušet, ale o kompilaci vím velký kulový

Distribuce: 
Obrázek uživatele strom01
Offline
Naposledy viděn: 7 let 5 měsíců zpět
Připojen: 21.11.2009 - 14:21
1.0.7 by měl umět i dávkovou

Simple Palm Doc Convertor

1.0.7 by měl umět i dávkovou konverzi. Ale nezkoušel jsem.

Ale jen pro Windows.

A ještě online convertor do pdf

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 5 měsíců zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Re: čím převést *.pdb na *.txt

Jak je známo, Windows programy jdou většinou v Linuxu spouštět pod Wine (a DOSovské pod DOSboxem). Tedy by možná fungovaly i ty "Pepákovy".

Osobně jsem vyzkoušel program http://www.camelot.net/software/pdb2txt.exe - bez problémů pod Wine běží, jen je potřeba mít ve složce /home/uzivatel/.wine/drive_c/windows/system32 knihovnu mfc42.dll.

Mně chyběla jen tato a zjistil jsem to spuštěním programu v konzoli příkazem

wine pdb2txt.exe


(je pochopitelně nutno být přitom přepnut do složky, kde se
pdb2txt.exe nalézá). Při pouhém poklikání na pdb2txt ještě bez oné knihovny se nic nedělo...

Otevře se pak malé okno, kde se vybere zdrojový a cílový soubor. Program umí převádět i do HTML. Neměl problém s češtinou ve výchozí znakové sadě CP-1250.

Jo a dávkově jsem to nezkoušel - možná by to šlo označením více souborů najednou (ale spíš ne), nebo zkusit spustit v příkazové řádce. Ale jak jsem psal, ve Wine by mělo fungovat kde co (samozřejmě s možnou potřebou doladění v podobě chybějících knihoven apod.).

EDIT: tak jsem zkusil ten "pepákův" program a bez potíží funguje pod Wine v konsoli, a to i dávkově. Stačí spustit jen pdb2txt.exe příkazem wine pdb2txt.exe a program zkonvertuje všechny soubory abc.pdb, které má ve stejné složce s tím, že vytvoří nové s názvem abc.pdb.txt. Opět je v konzoli samozřejmě nutno být v příslušné (pracovní) složce, čeština v souboru je OK (což bych tedy u českého programu jaksi předpokládal...).

Jak prosté...

JirkaZ

jik
Obrázek uživatele jik
Offline
Naposledy viděn: 2 roky 10 měsíců zpět
Připojen: 19.09.2007 - 09:15
calibre ... bez wine a jak z

calibre ... bez wine a jak z praku

Obrázek uživatele Juhele
Offline
Naposledy viděn: 11 let 6 měsíců zpět
Připojen: 02.08.2012 - 19:31
Ahoj, ono právě Calibre mi

Ahoj,
ono právě Calibre mi některá pdb neotvíralo korektně a některá dokonce vůbec. FBReader s těmi samými problém neměl.

Nakonce pomohl ten PDB2TXT (předtím jsem si ještě užil docela srandy, když jsem musel detoxem vyčistit nějakou zprasenou diakritiku z názvů souborů) :-)

každopádně dík