1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Ales Ulrych
Offline
Naposledy viděn: 9 let 2 měsíce zpět
Připojen: 09.01.2015 - 06:41
Certifikáty do Firefoxu

Zdravím,

používám OpenSuse 13.2 64bit. Poté, co jsem se úspěšně popral s namapováním NAS disků, přístupu k lokálním NTFS diskům bez hesla, zvuku... jsem narazil na další problém, který se mi zatím nedaří vyřešit.
Jedná se o import certifikátů do Firefoxu pro přístup do mé banky GE Money. První věc a to rozchodit Javu ve Firefoxu se mi povedlo, ale když dám importovat certifikáty ve správci certifikátů, nic se nestane. Můžu si vybrat cestu k němu, i vidím ho, ale po kliknutí na otevřít se nic nestane a správce certifkátů je stále prázdný. Nějaké nápady, jak ho do Firefoxu dostat? Do Chromium lze certifikáty naimportovat bez problémů, ale tam jsem zas nedokázal zprovoznit Javu i když jsem postupoval přesně dle návodu zde: https://en.opensuse.org/SDB:Installing_Java

Vím, že jsem četl, že Google chce ukončit možnost externích doplňků, možná to s tím souvisí.

Do samotné Javy taky certifikáty naimportuju bez problémů.

Takže nyní mám buď Firefox s Javou bez certifikátu, nebo Chromium s cetifikátem bez Javy. :(

Update:

právě jsem přišel na to, že když spustím Firefox s právy root z příkazové řádky, certifikáty jdou normálně naimportovat, jsou vidět a do banky přístup funguje. Ovšem pokud spustím Firefox normálně, certifikáty zase nikde (správce certifikátů je prázdný). Root spuštění je také řešení, ale nezdá se mi moc elegantní, funkčnost pouze pod rootem. Kdybych aspoň věděl, kam si Firefox ty certifikáty ukládá, pokusil bych se je zkopírovat z rootu někam, kde je Firefox uvidí i při normální spuštění.

Díky za pomoc

Aleš

Distribuce: 
Obrázek uživatele Ales Ulrych
Offline
Naposledy viděn: 9 let 2 měsíce zpět
Připojen: 09.01.2015 - 06:41
Vyřešeno

Už jsem to vyřešil,
pokud by někdo měl stejný problém, udělal jsem to takto.

Spustil Firefox s právy root, naimportoval certifikáty, poté jsme si zkopíroval soubor cert8.db z profilu root a nahradil s ním cert8.db z profilu uživatele. Poté už certifikáty Firefox vidí a do banky lze přistupovat i bez root oprávnění.

Aleš

Aleš Ulrych