2 příspěvky / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
A sprcha problemu s 9.3 pokracuje

SuSE Pro 9.3 se jevi skutecne jako neuveritelny nedodelek. Marne premyslim, co delam spatne a nemohu na to prijit...

-K cemu je tam vlastne HAL daemon krome toho, aby me nezrizene stval ? Pokud je HAL aktivni, probiha mountovani vymennych zarizeni neuveritelne podivnym zpusobem - CD jsou mountovana ne do jednoho bodu, jak si urcim napr. ve fstab, ale do /media/labelCDcka. Dobre, zkusil jsem tuto pitomost vypnout - viz. Admin. Guide, strana 343. S hruzou jsem zjistil, ze na zmeny v /etc/sysconfig/hotplug to nereaguje !!! Jedine reseni - vypnout HAL.

-Co horsiho - je li aktivni start HALa hned po bootu a mame - li napr. v mechanice nejake CD - je toto CD automaticky primountovano hned po startu a chceme - li jej pak pod uzivatelskym uctem vysunout nejde to !!!! Musime to provest jako root - to zajiste kazdeho BFU napadne, ze...

-Take jsem dnes zkousel pripojit digitalni fotoaparat. Jedna se o fotak velmi dobre podporovany v Linuxu jiz nekolik let - Canon Power Shot A20. Po pripojeni fotaku k USB se spravne objevi okno Konqueroru, ale v zapeti nas uzemni dialog, ktery oznamuje, ze "suseplugger" padl na hubu. Na fotoaparat se posleze sice dostaneme, ale hlaseni o padu pluggeru zajiste kazdeho uzivatele potesi...

Nema nekdo nejakou myslenku, co delam blbe ? :-]

Ja uz se skoro bojim ten shit SuSE 9.3 zkouset dal, protoze jsem byl vzdy propagatorem teto distribuce a kdyz stojim tomu nedodelku tvari v tvar, poleva me horko :-(. Opravdu neprijemny zazitek - nasledovat u me bude jedine navrat k 9.2 a modlitby za to, aby se verze po 9.3 opet chovaly normalne a nedelaly ostudu...

Obrázek uživatele Bzuk
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 30.04.2005 - 16:37
Smazal jsem linux

Tak jsem se snažil ale linux mě tak znechutil svou nedodělaností a zbytečnou složitostí věcí které jsou ve Windows řešitelné jednoduše a nebo ve většině případů automaticky, až jsem SUSE smazal z disku a vrátil jsem se do prostředí ve kterém se dá pracovat bez větších problémů. Ještě proteče mnoho vody v řekách, než se bude moci o linuxu oprávněně tvrdit že je to operační systém pro lidi. Zatím to vidím jako hračku pro někoho koho baví se věčně vrtat v systému a má na to čas, nebo ho to dokonce živí jako správce nějaké sítě. Kdybych já se měl z nějakého důvodu živit prací na PC s linuxem, tak bych brzy zkrachoval a já i moje rodina bychom zemřeli hlady. Tak to musím udělat tak, že se dál budu živit počítačem s legálními WIN XP a programy k nim které potřebuj pro svou prácii :-/ Za 10 let to možná zkusím s linuxem znova, pokud ještě v té době nějaký bude, o čemž dost silně pochybuju. Leda že by v Redmondu udělali nějakou jejich distribuci použitelnou pro běžné lidi... :-)

Obrázek uživatele Bzuk
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 30.04.2005 - 16:37
Je to můj názor, nikoli flameware!

Pokud hlasitě vyslovím vlastní názor, nemusím ještě automaticky mít snahu o vyvolávání flamewaru. Ale když to chcete vnímat jako snahu o něj, pak si to tak beze všeho vnímejte. Já jsem pouze napsal to co si skutečně myslím. Může být pravda že Vaši známí dělají účetnictví v HoneyCalku. Já ho ale kvůli účetnictví kupovat nehodlám, protože vlastním licenci na jedno účetnictví pro WIN a je hovadina kupovat licenci pro jiný program jen proto, že bych přešel na SUSE. A druhá hovadina by byla provozovat můj účetní software pod wine jen proto, abych byl "za machra". Toť vše.

Obrázek uživatele cobain
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 25.04.2005 - 16:37
budem reagovat ja

Bzuk ma pravdu a vsimol som si ze sem pisal aj nejake ine veci nez flawe ci ako to volate.

Z toho co ste vazeny mm sem napisal mam dojem ze ste asi niekto kto ma s novelom alebo suse dost docinenia a poznate ho dostatocne.

Nieco na riesenie:

prva instalacia suse 9,3 kde som postupoval tak ako vzdy doteraz ked som instaloval linux sa zrutila - nic sa nedeje asi som spravil ja chybu.

druha instalacia prebehla s uspechom, len problem c1 chcem mat jedneho uzivatela bez hesla - nemozne, mozno si na to zvykne,

pripojil som pocitac na novy monitor system skolaboval a zacal sa spravat divne ( neviem ako nestretol som sa s tym este)

nasledovala tretia instalacia a v robote mi to islo priniesol som ho domov zapojil moj stary monitor a nic takze nasleduje 4 nova instalacia.

a to som nesusal este poriadnenic ine lem samotny system

mimochodom odpoved necakam lebo nejak sa jej tu neviem dockat - vid moje prispevky

Obrázek uživatele cobain
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 25.04.2005 - 16:37
dik za odpoved

Som rad zxe by ste rad pracoval pre suse myslim ze takych je viacej.

Nehladam v nom chyby a potom nezaplavujem fora, narazil som na problem, ktory neviem sam spravit, a chcem sa teda poradit, len je problem v tom ze ked mi niekto chce poradit tak mi pise ako by som ten linux sam spravil, hm a to potom nic v mojom pripade neriesi,ale mate pravdu budem asi uz len radsej ticho surfovat, citat a skusat to co pisu iny a hlane radsej nic nepisat :-) inac polozil som v tom predchadzajucom prispevku otazku, nemali ste podobny problem.

PS keby ste boli zo slovenska tak vam zavolam no volat do ciech neni lacne

V linuxe hladam alternativu namiesto win a verim ze ju najdem, a budem ho ovladat na takej urovni ako win.

popripade prejdime diskutovat sem nech tu nesvieti na vrchu tato tema

http://portal.suse.cz/node/130

Obrázek uživatele cobain
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 25.04.2005 - 16:37
skusal som monitory je to

skusal som monitory je to problem suse nie nekompat HARDWARE. domam mam starucky hansol druhy ma brat (relisys) a v praci philips.

akonahle to na jeden s nich nainstalim tak tier ostatne su mimo hry a ide to len na tom jednom a to nechapem.

skusal som to nastavit cez zachranny rezim no nepomohlo este si to asi z nekade taha typ monitoru, a neviem skade a ako to prepisat

Obrázek uživatele koty
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 19.04.2005 - 11:12
Re: skusal som monitory je to

Ten problém je celkem pochopitelný. Linux není PnP OS, takže si neřekne (jako Windows) při připojení jiného monitoru "vida, nový monitor, podívám se, zda ho znám a pokud ne, hodím tam VGA rozlišení". On prostě bude pracovat dál, jak je nastaven a čekat, až si to přenastavíte. Takže s novým monitorem obvykle následuje po připojení:

  • Spuštění do textového prostředí, tj. parametr init 3 při startu. Textové prostředí obvykle funguje bez problémů, protože funguje trošku jinak než grafické.
  • Přihlášení jako root
  • Spuštění SaXu příkazem sax2
  • Nastavení nového monitoru

Jinak by bylo fajn, kdybyste čas od času své dotazy neskrývat do diskuzí s jiným tématem, ale napsal je jako nové dotazy. Pokud budete pokračovat v politice někam to majznu a je mi jedno, o čem se tam zrovna baví, tak se vážně odpovědi nedočkáte.

Obrázek uživatele cobain
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 25.04.2005 - 16:37
zdravim

snazim sa davat to do novej diskusie alebo rovnakej ....

to sa stale niekto pytal na probnlem tak som mu ho napisal a reagujete az vy ....

inac som to vyriesil cmajzol som bratov monitor :-)

Obrázek uživatele koty
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 19.04.2005 - 11:12
Re: zdravim

Taky řešení, snad bude vyhovovat i bráchovy ;-)

Obrázek uživatele franta
Offline
Naposledy viděn: 13 let 4 měsíce zpět
Připojen: 23.04.2005 - 17:55
Re: Re: skusal som monitory je to

Tento způsob nastavemí monitoru pomocí sax2 (co píše koty) používám taky a mohu ho doporučit. Dokonce při zakoupení nového LG - Flatron jsem té utilitě podstrčil ze srandy ovladač označovaný pro Win a světe div se, on to nacucl a jede to. Jedinou podmínkou je, mít předem ten ovladač vypálený v kořenovém adresáři nějakého CD RW.

---

Moje aktuální distribuce - SuSE Linux Professional 9.3 CZ (DVD)

Obrázek uživatele cobain
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 25.04.2005 - 16:37
nejde to

no neviem preco ale tento sposob nejde a pritom mam uz vsade definovane ze monitor je hansol 15 " a vsetko potrebne no stale to neni ono.... proste nic.

Brat sa uz zmieril s tym ze mu ostane na trvalo 15 " a ja teda pouzivam 17 relisys kde to ide aj ked je nastaveny hansol

Obrázek uživatele rebel
Offline
Naposledy viděn: 17 let 3 měsíce zpět
Připojen: 18.04.2005 - 12:14
Ne (uplne) souvisejici komentar

mm: "Se SuSE ci Novellem nic spolecneho nemam - pokud mate na mysli to, zda pro ne pracuju. Pripoustim, ze bych proti svemu pripadnemu angazma v teto firme nic nemel."

Celkem snadna pomoc :-) http://www.suse.cz/jobs/

Obrázek uživatele Bzuk
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 30.04.2005 - 16:37
To by nejdřív musel sám něco umět

Jenže on ten pán neumí jak koukám nic jiného, než napadat mě a tvrdit o mě že tady někde píšu že je SUSE shit. Pokud vím, nenapsal jsem to nikde a je to tedy výmysl toho trouby! Zatím jsem od něho kromě nadávek a pokusu o vyvolání flame-waru neviděl jedinou radu, kterou by někomu dal. Ono už to tak na světě chodí, že kdo nic sám neumí, ten těžko poradí jinému!

Nakouknul jsem sem jen náhodou a vidím jak se ten človíček snaží co to dá aby si na mě vylil svoji zlost. Ono se zřejmě u některých lidí nesmí napsat nic, co by jim mohlo nezapadat do jejich myšlenkových pochodů. Jsou-li tedy vůbec něčeho jako myšlenka schopní a to právě tento rádoby odborník zcela určitě není!

Doufám tedy že jeho odpovědi a postoj otevřou oči lidem kteří chtějí nebo chtěli na linux přejít a že si na to nechají raději zajít chuť. Takových blbců je v rozných konferencích o linuxu spousta, tak jeden další navíc ještě silněji popíchne ty lidi, kterým se nebude tak jako mě líbit že si na ně bude kdosi otevírat hubu podobně jak to učinil ten blbec který mne nevím proč nazývá zaměstnancem MS a pod.

Možná že se MS bojí a má mindrák z jeho tržního podílu ? Nebo že by nebyl při své genialitě schopný MS WINDOWS provozovat tak, aby mu běhaly tak jako třeba mě ? Z jeho plácání o kterém si zřejmě myslí že jde o RADY bych se k mým odhadům přikláněl víc než k čemukoli jinému!

Tvrdil někde že on provozuje linux a nerestartoval ho nevím jak dlouho. Třeba by měl zkusit jestli by se po restartu jeho instalace znovu zmátořila- I když jak to tak vypadá z jeho kydů, nebyl by sám schopen něco nainstalovat a nastavit a tak to nejspíš za něho udělal odborník a ten pan chytrý dostal jen svůj uživatelský účet. A už je z něho taky GURU...

Obrázek uživatele wehrwolf
Offline
Naposledy viděn: 16 let 2 měsíce zpět
Připojen: 29.04.2005 - 08:56
Už toho, prosím, nechte

Tipuju Vás na zaměstance Mrkvosoftu. Buďte tak laskav a běžte widle velebit na jiná fóra. Tady řešíme konkrétní problémy a ne mrkvosoftí ideologii. Dík.

Obrázek uživatele Bzuk
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 30.04.2005 - 16:37
Trápí mě to

Ale bohužel nejsem ani jsem nikdy nebyl zaměstnancem MS. Zkusím jim navrhnout aby pro mě nějakou práci za pár tisíc měsíčně vymysleli. Narozdíl od linuxových vývojářů totiž nemám k dolarům ani k ostatním měnám odpor :-D

Obrázek uživatele Bzuk
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 30.04.2005 - 16:37
Hmmm

Tak jsem asi slepý nebo mám vlčí mlhu, když nějak nevidím jedinou rozumnou radu z Vašeho pera...

Obrázek uživatele Bzuk
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 30.04.2005 - 16:37
Ale jděte.

Sám máte mindráky, já tím netrpím a dokonce si ani nestěžuji na nedostatek vlastní inteligence. To s tou Vaší to bude patrně o něco horší. A pokora ? Víte Vy člověče co to slovo vlastně znamená ? Asi těžko, jinak byste totiž takový nesmyslný termín nepoužíval pro tento případ :-) Měl byste se pro příště raději vyhýbat všem pro Vás patrně neznámým cizím slovům o jejichž významu toho mnoho nevíte. Mohl byste si takzvaně naběhnout.

Obrázek uživatele cobain
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 25.04.2005 - 16:37
bol som spravcom

bol som spravcom a viem o com tu pisete, ale prosim vas nechajte toto tu uz tak mna dorazilo o tom restartovani co ste pisali mal som v tej dobe este len mesiac uvolnene xp prof a po nainstalovani slapalo asi 2 az 3 mesiace bez restartu zaujimave vsak, volal som ho tamagoci ( nutna starost) a to ze to iste neviem docielit s linuxom nemam nic nad krkom ???

prosim vas vsetkych ked nemate co dodat k problemom co sa tu popisuju radsej nereagujte.

Obrázek uživatele Vladimír Fárek
Offline
Naposledy viděn: 14 let 4 měsíce zpět
Připojen: 25.04.2005 - 15:38
Bylo-li k mému přízpěvku

pokud jste si nevšiml, reagoval jsem text Bzuka. Bzuk nepopsiuej vůbc žádný problém, kromě toho, že on s Linuxem neumí a proto je linux shit. Nevím, co Vás dorazilo na těch restartech. Prostě nainstaluji a jedu. Nevypínám. Poč. si na noc chcípne, vypínám jenom monitor (když si vzpomenu) a ráno ho vzbudím. Co Vás na tom dorazilo netuším. XP pojedou klidně velice dlouho bez restartu. Pokud po nich ovšem nic nechcete, nedej bože nechcete třeba atualizovat. Problémy s tím na krku nemá člověk, který nerozumí Linuxu (čtěte alespoň), ale ten, kdo svojí neschopnost hazí na jiné. Takže pro pochopení - je normální neumět s linuxem. Je nenormální z toho vinit linux. Jasné?

Obrázek uživatele cobain
Offline
Naposledy viděn: 16 let 5 měsíců zpět
Připojen: 25.04.2005 - 16:37
?

ano cital som to dost pozorne.

nejdem sa tu hadat o nicom, a myslim ze ako spravca viete co je nutne a co nie, a co sa deje na PC spravcu siete a PC strojov

Obrázek uživatele Vladimír Fárek
Offline
Naposledy viděn: 14 let 4 měsíce zpět
Připojen: 25.04.2005 - 15:38
Nerozumím Vám.

Nerozumím Vám. Mám i provozní linux PC, jede non-stop, střídají se na něm lidé (služby) a problémy minimální (rozhodně menší než u Win). Na druhou stranu mám WXP PC, který prostě při restartu (holt někdy tuhne) neumí korektně připojit modem.... Prostě problémy jsou u obou systémů, jenže s těmi okénky mi jich přijde trošku moc, vzhledem k jejich ceně a papírování okolo.

Obrázek uživatele jiri.vetvicka
Offline
Naposledy viděn: 5 let 10 měsíců zpět
Připojen: 21.03.2005 - 15:38
Uzamceno

Toto forum bylo uzamceno, prosim venujte se dotazum a ne slovnimu napadani, ci zbytecnemu flamu. Dekuji za pochopeni

Close the world, open the next.

Close the world, open the next.

Téma zamknuto