1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele 3p1demicz
Offline
Naposledy viděn: 8 let 9 měsíců zpět
Připojen: 25.06.2015 - 14:35
Redshift nebo F.lux

Dobry den,

Jsem pomerne novacek v systemu OpenSuSe a tedy i YaST. Potrebuji nainstalovat jednu z dvou vyse zminenych programu oba delaji to same, tedy meni vyzarovaci svetlo monitoru na zlute se zapadem slunce v oblasti kde se nachazite.

F.lux se mi nepodarilo vubec nainstalovat jelikoz je dostupny pouze pomoci apt-get, coz jak jsem pochopil na openSUSE nefunguje. (viz https://justgetflux.com/linux.html) Kdyby mi nekdo dokazal vysvetlit jak na to, byl bych moc vdecny jelikoz jsem na tento SW zvykli.

Dale jsem narazil na REDSHIFT( http://jonls.dk/redshift/ ), coz by mela byt alternativa k fluxu, projekt zacal pred tim nez flux vydal i verzi pro linux. Nicmene, s timto SW mam problem. Nastavil jsem manualne lokaci i potrebne veci v cfg. Postupoval jsem podle navodu na webu, ale kdyz SW zpustim tak se proste nic nedeje. Monitor ma stejne barvy nadale.

Bezim openSUSE 13.2 64bit
Dekuji za rady

Distribuce: 
Obrázek uživatele Judytka Antonín
Offline
Naposledy viděn: 7 let 3 měsíce zpět
Připojen: 31.07.2014 - 20:52
některé balíčky, se dají

některé balíčky, se dají dohledat i na těchto stránkách https://software.opensuse.org/search?q=flux&baseproject=openSUSE%3A13.2&...
jelikož na to nemám čas nezkoušel sem nic instalovat, ale mělo by to tam někde být.
rozbalíte si balíčky pro openSUSE 13.2, nejspíš budou jen nestabilní, tak to musíte potvrdit, stáhnete 1 click install a když ho otevřete, tak vás vším bez problémů provede, je potřeba jen znát heslo na roota

JUDYTKA Antonín