1 příspěvek / 0 new
Poslední
Neznámý
Obrázek uživatele Neznámý
Problém s wifi broadcom

Dobrý den,
na starém notebooku jsem přešel z Visty na openSUSE. Po instalaci se ale šlo připojit k internetu pouze pomocí kabelu. Jako absolutní začátečník s Linuxem nyní druhým týdnem pročítám různé návody na internetu, jak wifi zprovoznit - až dnes jsem narazil na jeden návod, podle kterého vše funguje, jak má. (v terminálu zadám postupně následující příkazy: zypper se cutter, zypper in br43-fwcutter -n, /usr/sbin/install_bcm43xx_firmware)

Problém ale nastává opět v okamžiku, kdy počítač vypnu, nebo restartuji. Poté se lze připojit zase pouze kabelem. Abych mohl použít wifi, musím postup opakovat - což je bez kabelu (někde v terénu) nemožné a nepraktické.

Prosím Vás tedy o radu co je třeba ještě udělat, nebo co dělám špatně, aby mi wifi fungovala i po restartu. Předem děkuji za každou odpověď.

Distribuce: 
jik
Obrázek uživatele jik
Offline
Naposledy viděn: 2 roky 9 měsíců zpět
Připojen: 19.09.2007 - 09:15
Zypper je chytrý instalátor

Zypper je chytrý instalátor nad rpm. Potom:
zypper se cutter - vyhledá balík cutter (v repozitářích) - a nic více
zypper in br43-fwcutter -n - nainstaluje balík br43-fwcutter - a je nadále nainstalován
/usr/sbin/install_bcm43xx_firmware - toto je vlastní příkaz, kterým se instaluje firmware

tedy závěr: Instalovat stačí jen jednou, potom jen natáhnout ten fw, tedy stačí ten poslední příkaz. Případně si někde držet ten balík stažený - je uložený někde na /var/cache/zypp/packages a instalovat jej přímo příkazem (zypper je jen frontend):
rpm -Uvh jmeno_baliku.rpm