2 příspěvky / 0 new
Poslední
xhc
Obrázek uživatele xhc
Offline
Naposledy viděn: 11 let 6 měsíců zpět
Připojen: 02.05.2008 - 21:06
Grafické prostredie

v posledných mesiacoch som prešiel i ďalšími graf. prostrediami (dovolím si povedať, že som ich spoznal lepšie, než za dobu, čo ma vo svojich putách držalo KDE:-)

momentálne som si vyladil Awesome tiling manager - ešte si dám trochu času na overenie stability a moja radosť z linuxu narastie o ďalší stupeň. Drží sa to solídne. A aká situácia je u Vás? Vaše skúsenosti , postrehy, výhliadky? d:)

Obrázek uživatele Aidamos
Offline
Naposledy viděn: 4 roky 2 měsíce zpět
Připojen: 18.10.2007 - 07:54
Re: Grafické prostredie

Já teď testuju Enlightenment E17. Vypadá to moc dobře. Jinak jsem věrný KDE 4 a kupodivu na notebooku mám teď aktivně GNOME 3 s klasickým GNOME Shell a celkem jsem tomu přišel na chuť.

Obrázek uživatele strom01
Offline
Naposledy viděn: 7 let 4 měsíce zpět
Připojen: 21.11.2009 - 14:21
Re: Grafické prostredie

Mám na počítadle 3x openSUSE - KDE, XFCE a GNOME. Asi trošku schizofrenní, ale chci se orientovat ve všech třech prostředích. Aktivně používám KDE a XFCE. Gnome jenom udržuju. A ne externím USB disku mám Mint s Cinnamon. To se mi líbí víc, než samotný GNOME. E17 jsem taky zkoušel a byl jsem z něho nějakou dobu dost nadšenej. Pak mě to ale opustilo a zrušil jsem to.

Obrázek uživatele Maor
Offline
Naposledy viděn: 11 let 7 měsíců zpět
Připojen: 25.01.2007 - 15:18
Re: Grafické prostredie

Ja mám momentálne Gnome 2.x, ale pri upgrade na nového chameleóna rozmýšľam, že prejdem na XFCE alebo sa vrátim k LXDE.

Obrázek uživatele Dopi
Offline
Naposledy viděn: 7 let 9 měsíců zpět
Připojen: 27.07.2011 - 11:47
Na notebooku používám jen

Na notebooku používám jen gnome 3 s gnome-shell a už jsem pár měsíců nemusel z brašny vytáhnout myš:) Na práci super vyhovuje..

dopi

jik
Obrázek uživatele jik
Offline
Naposledy viděn: 2 roky 9 měsíců zpět
Připojen: 19.09.2007 - 09:15
Už zase KDE

S Linuxem jsem začal v době KDE 1.1.2 - bylo to tenkrát jediné prostředí, do kterého windowsí konvertita mohl přejít. KDE šlo rychle nahoru až ke špičce 3.5.x. Potom KDE 4 jsem nahodil od 4.3.1 ... a střídavě vymýšlel, co dál - zpět KDE 3 (ale doba slávy byla prostě pryč), GNOME (lámaly se mi prsty o klávesnici, ruka byla utahaná od myši), zkoušel jsem LXDE apod., dokonce i Ubuntu a CentOS naskočil na disk, ale všechno mělo svoje mouchy. Ačkoliv používám hodně konzoli, tak v GUI mi vadí omezení a od myši mi bolí ruka. Takže jsem to přetrpěl a s OS 11.4 (KDE 4.6) se vrátila spokojenost. OS 11.4 mám dodnes v práci - tam mě to pomalu tlačí k aktualizaci (především Konqueror pokročil a kupodivu Libreoffice je po aktualizaci nějak líné), ovšem brání mi v tom odladěné připojení k windows serveru (grrrr) - to mi vždy zabere několik týdnů a nechci to zase opakovat. Na neťasu mám k plné spokojenosti OS 12.1 s KDE 4.7 a zatím nemám důvod nic měnit. Na domácím PC jsem cvičně nahodil OS12.2 - a po opravě cyrus-sasl a zavedení kodeků jsem již starý systém (12.1) nespustil. Na nových KDE mi nyní vadí už jen pár věcí:

  1. Mají nějak vysoko nastavenu laťku na operační paměť :-( , těch 4-8 GB RAM, co mám v PC se mi jeví jako neúměrné k práci, kterou to prostředí vlastně koná (jo, KDE 3.5 dělalo to samé...)
  2. Nepomuk - nebylo by od věci ho z KDE vypreparovat.
  3. To samé Akonadi, kéž by Kmail/Kontact byl schopen pracovat i se starým maildirem ..., já doma přeci kvůli poště SQL server nepotřebuji.