2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele pitjan
Offline
Naposledy viděn: 14 let 4 týdny zpět
Připojen: 03.03.2010 - 10:18
linux verzus microsoft

Ahojte vsetci
ako uplny zaciatocnik sa chcem podelit len o zopar mojich prvych postrehov.
Som odchovany na produktoch microsoft od ms-dosu po win7, windows mam zmaknuty a dufam ze uz ma nicim neprekvapi aj ked viem ze pri it technyke je to odvazne tvrdenie.
Zvedavost a snaha dalej sa rozvijat ma doviedla k linuxu konkretne suse 11, je neuveritelne ako linux s minymalnym hardw. dokaze robit zazraky.Toto pochopili v microsofte hadam az vo W7 , stabilyta suse je zatial 100% to uvidim casom.
Neviem ci malo citam a hladam ale chyba mi pre linux taky neaky navod pre uplneho zaciatocnika napr.ako ja pretoze pre mna je fakt v tomto systeme snad vsetko problem.Pomaly sa prehrizavam ale neaky kompletny sprievodca by sa zisiel.Uz som si objednal knihu tak ked pride snad to bude lepsie.
Momentalne sa potykam s problemom vymeny graf karty s integrovanej intel za agp Nvidia TNT , je to problem ako blazon , nainstaloval som odpovedajuci ovladac , restart a ostane to v konzole - neda sa otvorit display - vytiahnem graf kartu a s integrovanou to znova nabehne.
Nvidia driver je nainstalovany dokonca funguje utilita od nvidia , vsetko bezi normalne dovtedy kym tam nvidiu nevlozim a potom uz v konzole neviem stym pohnut.
Takze studujem hladam snad to neako zvladnem ......
Zatial linuxu a linuxakom zdar obdivujem Vas

Obrázek uživatele Aidamos
Offline
Naposledy viděn: 4 roky 2 měsíce zpět
Připojen: 18.10.2007 - 07:54
Fórum

Na otázky a odpovědi tu máme http://forum.opensuse.cz/
A jinak Ti třeba pomůže i můj web:
http://audiolinux.czweb.org/

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Re: uteky od Linuxu

Krásnej text, nenapsal bych to líp... BFU se prostě takto chovají a potíž je v tom, že tohle se pořád prohlubuje, jak stádo blbne a stále více očekává, že někdo bude dělat něco za ně.

Na druhou stranu má ovšem pravdu i "mm".

Souhrn některých faktů je asi následující:

  • Tupost uživatelů a současná neochota něco pochopit a aktivně vyřešit (nahrává Win). Jde nejen o tupost jako takovou, ale taky o mně zcela nepochopitelnou touhu po zařazení (...chci to mít stejně jako "všichni"...), ať jsou kvalita či jiné okolnosti té záležitosti jakékoliv.
  • Vcelku logický požadavek, abych nemusel systém měnit co dva roky (vlastně už jen 18 měsíců u openSUSE?). To opět bohužel nahrává Win, takové XP lze s průběžnými záplatami provozovat cca 10 let, pokud se nepletu. Ani LTS verze u jiných distribucí nevydrží s podporou déle než 3 roky.

Krátce řečeno: "společensky" to nevyřešíme, síla stáda je velká, rakovina zvaná MS navíc v pokročilém stádiu. Nezbývá než působit krůček po krůčku tak, jak to jako jednotlivci umíme a snažit se ovlivnit přinejmenším své okolí.

JirkaZ

Obrázek uživatele Joskaa
Offline
Naposledy viděn: 11 let 11 měsíců zpět
Připojen: 22.06.2005 - 20:13
Je to tak

Před časem jsem OS vzdal a zkusil Kubuntu. To byl teprve horor. Naprosto nepoužitelné distro. Po měsíci jsem zkusil Ubuntu a naprostá spokojenost. Nyní mám na disku od alphy2 testovací Lucid Lynx a stabilita i rychlost neuvěřitelná. Doufám že to tak zůstane i ve finální verzi. Jenom to KDE mi moc a moc chybí...

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Dokumentace je

například tady.

JirkaZ

Obrázek uživatele Aidamos
Offline
Naposledy viděn: 4 roky 2 měsíce zpět
Připojen: 18.10.2007 - 07:54
Užij si to ve zdraví...

Užij si to ve zdraví...

Obrázek uživatele pepa170
Offline
Naposledy viděn: 10 let 4 měsíce zpět
Připojen: 28.08.2007 - 00:48
přechod z win na lin

Ahoj,
já jsem taky začínal jen s windousem, ale pak jsem si řekl, když jsem poznal linux, nebudu podporovat bohatství Billa Gatese. Dnes už ani nevim co to windows je. Opensuse 11.2 mi běhá absolutně bezproblémově. Dokonce jsem zprovoznil několik akčních her, jen ze zajímavosti(nehraju je).

xhc
Obrázek uživatele xhc
Offline
Naposledy viděn: 11 let 6 měsíců zpět
Připojen: 02.05.2008 - 21:06
no aby mi nenabehol v 21.

no aby mi nenabehol v 21. storočí KDM z LiveCD KDE Mandrivy v posledných dvoch final major verziách tejto distribúcie, tak to som ešte nezažil.... (nvidia)

Ubuntu 2005 > Kubuntu 2006 > openSUSE (KDE4 )2007 > 2011 Arch Linux 2012 (awesome wm)
http://my-archlinux.blogspot.com | http://ilusoria-yhwh.webovka.eu

Obrázek uživatele Aidamos
Offline
Naposledy viděn: 4 roky 2 měsíce zpět
Připojen: 18.10.2007 - 07:54
MDV

Já teda taky s Mandrivou nemám zrovna dobré zkušenosti...

Obrázek uživatele diamonds-notebook
Offline
Naposledy viděn: 11 let 2 měsíce zpět
Připojen: 06.04.2008 - 22:47
Po delší době jsem se

Po delší době jsem se náhodou ocitl v tomhle fóru a začínám si definovat pojem "flame".

Diskuse níže ukazuje báječnou věc - vítejte ve světe Open Source, ve světě volby. Kdysi jsem se rozhodoval, jestli ext4 (v OpenSUSE se tehdy nedala nainstalovat v rámci instalace OS, kernel s podporou ext4 vyšel až v další verzi) nebo yast. Jestli africké bubny, nebo chameleona. Prostě VOLÍM. A volím mezi distribucí, ne novější x starší.

Každá distribuce (pardon, každé OS) má svoje chyby, ale narozdíl od MS, kde se tyto chyby tvoří spolu s chybovými hláškami přímo v Redmontu, tady si je tvoříme my sami. A my si je taky opravujeme. Toto je cena našeho OS. Kdysi jsem slyšel, že Microsoft nemá jen největší zásobu právníků, ale i supportu (hodně dobře maskovaných). Naše knowledge jsou fóra + google. Je to málo?

Pracovně používám Win (xp + 7), osobně OpenSUSE. Když nejede něco na pracovním počítači, jdu se radši zeptat sysadmina (odpovědi obratem do týdne) než bych to vyhledával. U linuxu jsem se při spoléhání se na google nikdy nezklamal.

S pozdravem
Petr Malý

S pozdravem
Petr Malý

Obrázek uživatele diamonds-notebook
Offline
Naposledy viděn: 11 let 2 měsíce zpět
Připojen: 06.04.2008 - 22:47
Mimochodem, všimli jste si,

Mimochodem, všimli jste si, že s uživateli win je to jako s voliči ČSSD? Nikdy se veřejně nepřiznají a veřejně nepodepíšou :)

S pozdravem
Petr Malý

S pozdravem
Petr Malý