KDE 4.4 - víc než splněná přání

KDE 4.3 se nám již dostalo do verze 4.3.4 a minulý týden vyběhla první betaverze KDE 4.4. K testování jsem se dostal až tento víkend a věřte mi, bylo se na co dívat :) Vytvořil jsem opět galerii několika obrázků, kde si můžete prohlédnout nové vychytávky tohoto desktopového prostředí. Co se týče nového sw v současných repozitářích (Unstable), jsou zaměřeny studijním směrem (matematické grafy a dokonce přibyla kuchařka).

Celkově je systém i přes označení beta stabilní, aplikace jsou samozřejmě plné funkcí, galerie je zaměřená hlavně na plochu.

Pro získání nejnovější, avšak vývojové (pro zkušenější uživatele) verze KDE si přidejte repozitáře :

download.opensuse.org/repositories/KDE:/KDE4:/UNSTABLE:/Desktop/openSUSE_11.2
a
download.opensuse.org/repositories/KDE:/KDE4:/Community/openSUSE_11.2_KDE4_UNSTABLE_Desktop.
Osobně používám ještě Playground, ten najdete na :
download.opensuse.org/repositories/KDE:/KDE4:/Playground/openSUSE_11.2_KDE4_UNSTABLE_Desktop.

A teď už samotná galerie

Komentáře

diamonds-notebook odpověděl -

No... situace je možná o dost jednodušší. Možná se popisek mění podle možností kontaktování dané osoby. Ale pokud já vím, u všech kontaktů bude asi jen e-mail, jsou to kontakty vyexportované z kopete a všechny jsou z facebooku. Takže je to teď spíš na vyzkoušení.

S pozdravem
Petr Malý

diamonds-notebook odpověděl -

Díky za upozornění :)

K tomu jen zbývá doplnit, že se to stalo nějak automaticky :) Ale hlavně tu mám po včerejším upgrade zase nějaké novinky, celé je to trošku jinak :) Zítra vyscreenshotuju a doplním galerii :)

S pozdravem
Petr Malý

nesnera odpověděl -

kouká se na to pěkně a až budu mít chvilku, některé věci rád zkusím.
Na druhou stranu musím říct, že mi čím dál tím víc vadí stále nespolehlivé chování základních (pro mě ;-)) věcí: síťoviny (dvojí nastavování PROXY - KDE a YaST, DNS - občas se nastaví, občas ne, WiFi), přístup k souborům v mobilu přes bluetooth, dualhead - škoda mluvit :-(

nesnera odpověděl -

to je právě to, co mě mrzí - jsou to časté problémy. Věřím, že atraktivní vzhled přitáhne, ale aby přetrvávající problémy zase neodradily.
No nic, zkusím udělat "čistý" update na 11.2 (teď jsem jen přehodil repozitáře a asi to není úplně to pravé) a když to bude dál prasit, poškádlím bugzillu ;-)

diamonds-notebook odpověděl -

Vlevo dole je ikonka, kterou vyvoláte tři ovládací prvky - přidat widgety, Configure Search and Launch a ještě cosi. Po kliku na Configure... se zobrazí nabídka na nastavení plochy.

S pozdravem
Petr Malý

mr.iks odpověděl -

Vyzkousel uz to nekdo vice? Da se v tom normalne pracovat nebo to pada pri kazde blbosti?