KDE4 - tak jak je to s ním?

Zdravím,
celkem četně se v diskusích propírá KDE4. Já osobně si myslím, že je pravda, že má mouchy (nemožnost synchronizace s WM6, nestabilita plasmy apod). Ale...nestojí za to podobně,jak jsem zmiňoval v minulém blogu o Enlightenment, vyzkoušet?

Ne jednou, ale nějakou dobu. Připravil jsem tedy pár screenshotů těch dle mého názoru nejzajímavějších funkcí a efektů ze současné betaverze 2 KDE 4.3.

Album s obrázky naleznete, jak jinak u mě, na google Picasa. Těším se na komentáře.


Screenshoty KDE 4-3

P.S. Pro KDE samozřejmě existují, stejně jako pro Gnome, stránky kde-look.org. Ale taky ještě kde-apps.org (aplikace) nebo kde-files.org (plasmoidy a doplňky k nim)

Komentáře

budha odpověděl -

Ja neviem co sa stale navazate do KDE4. Na zaciatku to bolo padave ale teraz v poslednej verzii je to uz super.
Ja ho mam na noteboolu HP Compaq aj na minimac-ovi. Nevravim ze je 100% vo vsetkom ale mne plne postacuje na vsetko co na tych pocitacoch robim.

Ja by som nemenil a ani menit nebudem.

Ilfirin odpověděl -

Četl jse důkladně od pana Malého vše a viděl jsem v tom všechno, jen né navážení do KDE, naopak, dnešní článek je skvělá obhajoba.

K článku:
Přistupoval jsem skepticky, že další várka screenshotů beze smyslu.

A byl jsem moc překvapen výběrem screenshotů a jejich popisem. Mám pocit, že je to první série screenshotů, která má informační význam sama o sobě. O hodně ukázaných jsem vůbec nevědel. Takže díky, díky, díky, díky.

Jinak koukám jak to chrlíte (článek/den), klobouk dolů.

diamonds-notebook odpověděl -

Od zdejšího guru je to pro mě pocta :)

A jsem velmi rád, že když odcházíte od OpenSUSE (plně to chápu, každému vyhovuje něco jiného), zůstal jste věrný této komunitě.

S pozdravem
Petr Malý

Ilfirin odpověděl -

Ty body vlevo dole nejsou za vědomosti, ale za ukecanost ;-).
Takže to vypovídá jen o tom, že jsem nejukecanější. Guruové jsou tu mnoooohem větší než já (a jsem moc rád, že působí ve fóru).
Ale ne že by mi označení "guru" nelichotilo :-D.

K té komunitě... Zdejší portál považuji v ČR za to nejlepší co v souvislosti s openSUSE existuje. Členové tohoto portálu mě vozí do Prahy a zpátky... prostě si nemůžu stěžovat :-)

diamonds-notebook odpověděl -

Zdravím,

tohle je opravdu třeba brát s rezervou, pro Gnome je samozřejmě gnome-look.org, ale zde tu má KDE opět něco navíc, neboť gnome-apps.org je doména na prodej.

S pozdravem
Petr Malý

diamonds-notebook odpověděl -

Částečně souhlasím.

Ale zase, když se podívám na to množství artworků na look a pak na množství aplikací na apps, je to fajn mít to rozděleno. Když chci hezčí barvičky, tak se prostě půjdu proklikat lookem, pro apps zas půjdu na apps. Ale stránka files je relativně neobsáhlá a to možná spojit s lookem mohli.

S pozdravem
Petr Malý