2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele buty
Offline
Naposledy viděn: 14 let 4 měsíce zpět
Připojen: 31.03.2008 - 14:10
Virtualizace v opensuse

Zdravim pokoušel jsem zprovoznit Virtualizaci a po naistalovani Xen a restartu PC kde bych měl zvolit Xen opensuse mi při nabíhání systém naběhne jen do příkazového řádku a nespustí se kde,přitom normální systém bez xen naběhne v pořádku.Virtualizovaný systém a systém bez virtualizace používají stejný kernel nebo mají každý svůj.Protože při instalaci jsem se také potýkal s grafikou ale pak jsem přeinstaloval ovladače ke grafické kartě a vše bylo ok.Mohl by mi někdo poradit kde dělám chybu a jak rozchodit vrtualní systém Win XP v opensuse 11. Díky

Obrázek uživatele Luke7
Offline
Naposledy viděn: 13 let 4 měsíce zpět
Připojen: 27.06.2006 - 20:12
Pokud vím, tak problém je

Pokud vím, tak problém je v jádru, jedno jádro podporuje xen, druhé jádro podporuje ovladače grafické karty a jádro na podporu obojeho si člověk musí nejspíš skompilovat sám. Nezkoušel sem to a radši sem si nainstaloval vmware.

Luke7

Obrázek uživatele Dr.Watson
Offline
Naposledy viděn: 14 let 1 měsíc zpět
Připojen: 17.12.2008 - 21:28
Přidám

se k Creatorovi :)
Ono mi to někdy připadá jako brát tank kde stačí kladívko...
Wine je dnes na velmi vysoké úrovni, spoustu softu emuluje více nežli zdatně. Nadstavby jako Playonlinux a Wine-doors velmi usnadňují i ovládání, nastavení a správu. Konkrétní programy a schopnost emulace lze snadnonajít na stránkách Wine vč. případných rad, bugů a podobně. Navíc lze použít řadu náhrad softu z win. nativních pro Linux. Ono to chce opravdu trochu hledat... Případně uvést v otázce "co, proč a nač", mít linux abych emuloval a virtualizoval Windows... No, dobře :)

Vítej v Sigilu...