1 příspěvek / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Atilius
Offline
Naposledy viděn: 12 let 4 měsíce zpět
Připojen: 13.08.2007 - 14:35
Yast2 a spravce repozitaru

Nevite prosim nekdo, jestli je mozne mit dve session pro Spravce programu? Napr nastavene ve Spravci repozitaru? jde mi o to, ze bych chtel mit nastavene a zatrzene repo stable a reknem ty, ktere jsou pro distribuci hlavni v pripade kontrol upgrade atd. A pro pripad experimentu spoustet repo s factory, unstable atd. Vim, ze je muzu odksrtat/zaskrtat, ale to je dost neprakticek. Taky by to slo resit, ze neco Yast a neco Smart, ale mne ted Yast vyhovuje, takze je jeste nejaky jiny zpusob? Diky. M.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Po pravdě řečeno

moc nechápu ten dotaz... To by se jako vždycky měnila konfigurace systému (odinstalovávaly by se/přeinstalovávaly/nově instalovaly balíčky dle právě nastavených/aktuálních repozitářů)???

No dobrou chuť, sotva v systému někdo udělá pořádek (právě pomocí nástrojů typu Smart nebo YAST), už to zase chcete rozvrátit...

Šlo by to třeba udělat tak, že by se do Smartu importovalo určité nastavení repozitářů (jak na to, jsem tu už popisoval) a pak by se po jejich znovunačtení udělal krok "update all". Ale jak píšu výše...

Jestli nutně chcete experimentovat, udělejte si další instalaci na HDD jako multiboot (což při dnešních kapacitách vůbec není problém), nebo možná půjde systém spouštět "jeden v druhém" pomocí nějaké virtualizace.

JirkaZ

Obrázek uživatele Atilius
Offline
Naposledy viděn: 12 let 4 měsíce zpět
Připojen: 13.08.2007 - 14:35
Re

No v zasade mi jde o to, ze kdyz si buduchtit nechat updatevoat system pres kontrolu aktualizace, tak nemam zajem, aby mi bral balicky z factory nebo unstable. Na druhou stranu, pokud budu sam chti si rucne zaktualizovat nektery sw, vetsinou nejake aplikace, ne system, tak klidne muzou byt factory (pokud to cilene vyberu). Ale pro tuhle kombinaci bych potreboval, aspon myslim, dve nastaveni.

Obrázek uživatele JirkaZ
Offline
Naposledy viděn: 6 let 4 měsíce zpět
Připojen: 17.10.2006 - 19:12
Aha, tak to je malinko

něco jiného, asi jsem to původně špatně pochopil. Přesně takhle to dělám já. Jak?

No právě kombinací YASTu (a jeho updateru) a Smartu. Na YASTu nechávám jen bezpečnostní aktualizace (tím, že v něm mám povolený jen příslušný repozitář) a vše ostatní dělám přes Smart (včetně kompletní správy programů, tedy i ručních zásahů, nejen update).

Výhoda je i v tom, že updater neběží tak strašně dlouho, jako kdyby kontroloval všechny repozitáře, které používám - a Smart to alespoň ve verzi 10.3 umí rychleji.

Samozřejmě je potřeba vyloučit, aby aplikace YAST (resp. jeho updater) a Smart běžely současně - obě spravují tutéž RPM databázi...

JirkaZ