2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele zemkooo
Offline
Naposledy viděn: 14 let 1 týden zpět
Připojen: 09.11.2006 - 15:19
Problem so Zvukom

Mam takyto problem so zvukom v openSUSE 11: ak prehrava zvuk 1 aplikacia, dalsie uz nemozu.. Pr. sputim video a ked pustim amarok tak vyhlasi chybu ze nemoze prehravat zvuk.. alebo opacne ak pustim hudbu v amaroku ine aplikacie idu bez zvuku alebo skoncia chybou (tie nepodarenejsie rovno spadnu). V 10.3 islo vsetko OK, mohol som pustit kolko aplikacii som chcel, isliel zvuk sucasne na vsetkych.

Viem ze openSUSE 11 pouziva novy sound server - Pulse Audio. Myslel som, ze je chyba v nom, tak som ho odinstaloval a nastavil ALSA. Skontroloval som aj driver na zvukovku, je rovnaky ako v 10.3. Tam ale ide zvuk bez problemov, tu nie.

Vypnutie pulse vyriesilo dalsi problem - spustenie alebo zastavenie zvuku reagovalo spomalene - asi 1 sekundu po zastaveni sa zvuk naozaj zastavil. Z ALSou reaguje rychlo ale stale mozem prehravat len v 1 aplikacii.

Nema niekto podobny problem?

Obrázek uživatele tarmaq
Offline
Naposledy viděn: 15 let 3 měsíce zpět
Připojen: 22.02.2007 - 15:55
re: Problem so Zvukom

zkus nainstaloval novejsi balicky alsa z repositare multimedia:audio/openSUSE_11.0, mel jsem stejny problem a pomohlo mi to.. nainstaluj hlavne i balicek libasound2..
nejnovejsi je ted verze 1.0.17

Obrázek uživatele giftman
Offline
Naposledy viděn: 14 let 3 měsíce zpět
Připojen: 02.02.2007 - 12:01
re re Problem se zvukem

Děkuji za námět. Řešil jsem jiným způsobem. Je popsáno na mém blogu zde na protálu. Celkem jednoduché. Ale až po vyřešení. Jak říká přísloví - "Vše je sranda, když se to umí!" Jenže mě to trvalo v průběhu času cca víc jak půl roku. :-D

giftman

giftman