Rapidshare.com a linux

Na netu jsem hodně narazil na dotazy, jak stahovat pohodlně z rapidshare v linuxu. Ještě před nějakou dobou to šlo velice dobře přes wget v terminálu, nicméně rs.com redesignovali a od té doby to aspoň mě nefunguje.

Narazil jsem ale na zajímavou věc - přímo v repozitářích (packman pro suse 11) najdete soft fatrat, který je dle mého názoru ještě lepší než např. rapget pro wokna.

Umí pracovat s frontami, což je jakési přednastavení pro stahování. Vytvoříte novou frontu a když ji máte zakliknutou v levém panelu, kliknete na plus a můžete přidávat soubory ke stažení, zadávat cíl, vybrat, jestli se jedná o torrent (i tohle to umí) nebo o http a podobné, zvolit maximální rychlost a taky zadat heslo pro rapid pomocí ikonky se zámkem. Rozhodně doporučuji vyzkoušet.

Komentáře

Ilfirin odpověděl -

Jinak FatRat je jeden z nejlepších českých opensource.
Napsal ho Luboš Doležel (známý z abc) za pomocí Qt4 toolkitu, libtorrent a další.

Mimo jiné má na svědomí gpclient - neoficiální, ale funkčnější klient pro gamepark.cz
qgamex - umožňuje pouštět hry v jiném X serveru (takže funguje přepínání, odpadá zpomalení Compizu apod.)

a další maličkosti jako GUI utilitu na probouzení počítačů v síti či jabber presence bota.

Zkrátka moc šikovný to člověk :-).

netuS odpověděl -

Tak to tedy koukám .......ten qgamex je bomba....jak to, že o něm nic nevím ?? Nemá p.Doležel nějaké stránky?

Ilfirin odpověděl -

Jop, qgamex používám, když chci mít možnost se ze hry vrátit do desktopu. Když jsem ještě používal Compiz, tak qgamex bylo vyloženě nutnost (pokud jsem ho před každou hrou nechtěl vypínat).
Ještě je tam možnost mít vlastní xorg.conf, což jsem měl čistý bez rozšíření (standardní jsem měl s rozšířeními, aby běžel Compiz).
A hlavně, vlastní klávesovou mapu, hodně (všechny?) předpokládají us a pak čéku blbnou klávesy (přepínání zbraní se Shiftem apod.) Jde to vyřešit i jinak, ale proč ne všechno jedním tahem :-).

A málem bych zapomněl, je v Packmanovi a v openSUSE běhá bez problémů (což když kouknete na Ubuntu fórum, není standard ;-) )

standa.e odpověděl -

Diky, dozvedel jsem se tak nejenom o FatRat, ale i ze se PackMan nekam nejak presouva ci je rozdelen? Kazdopadne komunitni repozitar primo z instalaci 10.3. ho nenasel, musel jsem si natahnout jedno ze zrcadel uvedenych primo na strankach Packmana. Prekvapilo mne to i proto, ze se ve spravci repozitaru vse tvari OK, ale zjevne tam nebylo vse...

diamonds-notebook odpověděl -

Rapidshare si pravidelně platím, ale stahovat z něj po jednom souboru je samozřejmě prakticky nereálné.

Fatrat je super, jen k němu asi budu mít pár dotazů :

* jak funguje ověřování odkazů na rapid? (vždy chyba, i když jsem odkazy dával přes browser)

* jak funguje extrahování odkazů ve složce na rapidu? (po spuštění se nic nestalo)

S pozdravem
Petr Malý

diamonds-notebook odpověděl -

Zdravím,

nainstaloval jsem si OpenSuse 11.1, ale bohužel jsem zjistil, že fatrat není v žádném repozitáři dostupném pro tuto verzi. Po projití download.opensuse.org/repositories a rpm.pbone.net jsem zjistil dostupnost pouze do verze 11.0. Chci se tedy zeptat, zda se fatrat připravuje i pro nový linux. Zkoušel jsem freerapid a pile, ale ten první nemá vůbec zadání pro PA a ten druhý hází jednu chybu za druhou.

S pozdravem
Petr Malý