2 příspěvky / 0 new
Poslední
Obrázek uživatele Joskaa
Offline
Naposledy viděn: 11 let 11 měsíců zpět
Připojen: 22.06.2005 - 20:13
OpenSuse 10.3 rc1

Dnes jsem vyzkousel tuto verzi z cd-kde a jsem docela spokojenej. Instalace zcela bezproblémová. Pouze při bootování se ve výpisu objevuje problém: Setting hardware clock failure. Nastavil jsem v YaStu NTP server, hodiny jsou ok ale při jakémkoliv nastavení se chyba stále zobrazuje. Druhý problém vznikl po několika restartech bez mého přičinění: Po spuštění se asi na vteřinu zobrazí pracovní plocha a ihned se zcela vypne monitor. Stačí pohnout myší, nebo stisknout klávesu a je vše ok. Neví někdo která služba má toto na starosti?

Obrázek uživatele alvyn
Offline
Naposledy viděn: 14 let 12 měsíců zpět
Připojen: 11.04.2007 - 23:01
RC1

Včera jsem si asi hodinku a půl (včetně instalace) hrál s RC1 - GNOME. Moje poznatky jsou takové:

- instalace bezproblémová, když si člověk odmyslí bug s progresbarem. akutualizace v průběhu instalace taky v pohodě.

- chod 3D desktopu na radeonu 9100 s distribucnima ovladacema taky v pohode. glxgears fpx kolem 1000 nic moc, ale asi se vic cekat neda s takovou kartou :)

- nevim jestli se zmenil GUI pro spravce programu pod gnome nebo tak vypadal i v predchozi verzi, ale prijde mi mene prehledny nezli v 10.2, nevim proc pri zmene kategorie pohledu znovu nacita cache (nastesti rychle)

- rychlost yastu - spravce programu rozhodne plus, ovsem trochu mi vadi cpani se do popredi, kdyz zapnu yast - nacita cache a prepnu se do jine aplikace

- celkem casto mi po nainstalovani nejakeho programu yast spadnul, neco s gtk, az se dostanu domu doplnim chybovou hlasku

- nefungovala one-click instalace kodeku, videa, flashe ... diky nesplnenym zavislostem gstreamu. (rucne, po jednom, jsem to nezkousel, vyzkousim az se vratim z prace)

Jinak zatim jsem na nejaky vaznejsi nedostatek nenarazil, system vypada pekne i po vizualni strance, prijde mi i rychlejsi v kombinaci s gnome nezli verze 10.2. Startuje take o poznani rychleji.

Obrázek uživatele prochap
Offline
Naposledy viděn: 15 let 9 měsíců zpět
Připojen: 20.11.2006 - 19:15
RC1

-one-click instalace kodeku při ručním řešení zavislostí funguje
-celkem často mi padá firefox gnome, nejdříve asi po 2 minutách a následně ihned po startu

Obrázek uživatele alvyn
Offline
Naposledy viděn: 14 let 12 měsíců zpět
Připojen: 11.04.2007 - 23:01
Ruční instalace

Ruční instalace multimédií proběhlo celkem v pohodě, krom instalace kodeku pro přehrávač totem (zkusím si s ním pohrát zítra).

Ovšem, při hodnocení práce s yastem jsem se trochu unáhlil. Je sice rychlejší, ale příjde mi, že je hrozně náročný na hardware. Mám sice 1,1 duron, ale například při vyhledávání baličků si ho yast sežere cely (přes 90% procesorového času). Chtělo by to trochu odlehčit.

Zkoušel jsem doinstalovat konversation a krusadera do gnome. Nechtěli se spustit tak jsem doinstaloval cele kde. V gnome se mi stale nechtějí spustit.

Obrázek uživatele alvyn
Offline
Naposledy viděn: 14 let 12 měsíců zpět
Připojen: 11.04.2007 - 23:01
RC1 s KDE

Tak zase platí, alespoň na mém hardware, že Suse lépe funguje s KDE :) Jednak je tam starý dobrý GUI Yastu - Správce programů, dle mě mnohem přehlednější nežli jeho kolega v Gnome. Ale hlavně netrpí tím vytěžováním systému.

Jinak, super instalace Bluetooth + Nokie 6230i. V yastu (modul Bluetooth) stačilo jen nastavit pin na párování, a přes démona Kbluetooth najít a připojit telefón. Pak už byl jen požadavek na zadání pinu do telefónu a počítače a dílo jest dokonáno.

ps: nějak jsem nenašel v repozitářích linuxdcpp neporadí někdo?

Obrázek uživatele alvyn
Offline
Naposledy viděn: 14 let 12 měsíců zpět
Připojen: 11.04.2007 - 23:01
Nj, mě taky došlo, že

Nj, mě taky došlo, že ještě není hotový :)

Teď, ale ještě řeším jiný problémek, nejde mi nastavit rozsah vyhlazování písem v KDE. Mám šedivou položku pouzit sub-pixel hiting - nabidka (RGB ... ). V GNOME mi to jde. Kdelibs3 a Kdebase3 + freetype2 mám....

Obrázek uživatele ra100
Offline
Naposledy viděn: 13 let 11 měsíců zpět
Připojen: 05.06.2006 - 16:04
Pani, hlaste to vsetko do

Pani, hlaste to vsetko do bugzilly, uz nie je vela casu do ostrej verzie.
to alvyn:
Ohladom tej rychlosti software managementu, je uz davno vytvoreny bug, tak tam mozes prispiet, aby videli, ze nemam ten problem len ja.
Cital som skusenosti dalsieho uzivatela, ze ten problem s rychlostou sa prejavi hlavne u CPU pomalsich ako 2GHz(co je aj moj pripad) :-(
To vyhladavanie je tam vysvetlene, ze prve hladanie je skutocne pomalsie, je to dan za to, ze pri inicializacii sa spusta menej veci. Cas, ktory sa usetri pri starte systemu, sa odrazi pri samotnom pristupe k danym datam. Ale vyhladavacie algoritmy su presne take iste ako byvali.

Obrázek uživatele alvyn
Offline
Naposledy viděn: 14 let 12 měsíců zpět
Připojen: 11.04.2007 - 23:01
Mám 1,1 Durona tak tím je

Mám 1,1 Durona tak tím je to vysvetlené.